Δισκοθήκη: Fatboy Slim επιτυχίες με πολλά ονόματα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Norman Quentin Cook  (γεννημένος Quentin Leo Cook, 16 Ιουλίου 1963),  επίσης γνωστός με το σκηνικό του όνομα Fatboy Slim (μεταξύ άλλων), είναι Άγγλος μουσικός, DJ και παραγωγός δίσκων που βοήθησε στη διάδοση. το είδος big beat τη δεκαετία του 1990. Στη δεκαετία του 1980, ο Κουκ ήταν ο μπασίστας για το indie rock συγκρότημα Housemartins με έδρα το Χαλ, οι οποίοι πέτυχαν το νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ακαπέλα διασκευή τους στο "Caravan of Love". Μετά τη διάσπαση των Housemartins, ο Κουκ δημιούργησε το ηλεκτρονικό συγκρότημα Beats International στο Μπράιτον, το οποίο παρήγαγε το νούμερο ένα σινγκλ "Dub Be Good to Me". Έπειτα έπαιξε στα Freak Power, Pizzaman και Mighty Dub Katz με μέτρια επιτυχία.

Το 1996, ο Κουκ υιοθέτησε το όνομα Fatboy Slim και κυκλοφόρησε το Better Living Through Chemistry με αποδοχή από τους κριτικούς. Τα επόμενα άλμπουμ You've Come a Long Way, Baby, Halfway Between the Gutter and the Stars και Palookaville, καθώς και σινγκλ όπως "The Rockafeller Skank", "Praise You", "Right Here, Right Now", Το «Weapon of Choice», και το «Wonderful Night», σημείωσαν εμπορική και κριτική επιτυχία. Το 2008, ο Κουκ σχημάτισε τη Λιμενική Αρχή του Μπράιτον, μια συλλογική προσπάθεια με αρκετούς άλλους καθιερωμένους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιβιντ Μπερν.[4] Υπήρξε υπεύθυνος για επιτυχημένα remix για τα Cornershop, the Beastie Boys, A Tribe Called Quest, Groove Armada και Wildchild.

Ο Cook κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες επιτυχίες στα 40 πρώτα με διαφορετικά ονόματα, έχει κερδίσει εννέα MTV Video Music Awards και δύο Brit Awards.

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url