Δισκοθήκη: Einsturzende Neubauten από την Γερμανία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι  Einstürzende Neubauten  είναι ένα γερμανικό πειραματικό μουσικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο το 1980. ) και N.U. Unruh (κατά παραγγελία όργανα, κρουστά, φωνητικά), ο μακροχρόνιος συνεργάτης Alexander Hacke (μπάσο, φωνητικά), καθώς και ο Jochen Arbeit (κιθάρα, φωνητικά) και ο Rudolph Moser (κατά παραγγελία όργανα, κρουστά, φωνητικά), που συμμετείχαν και οι δύο στο line-up το 1997.

Ένα από τα εμπορικά τους σήματα είναι η χρήση ειδικών οργάνων, κυρίως φτιαγμένων από παλιοσίδερα και οικοδομικά εργαλεία, και θορύβους, εκτός από τα τυπικά μουσικά όργανα. Τα πρώτα τους άλμπουμ ήταν ασταμάτητα σκληρά, με τα φωνητικά του Μπάργκελντ να φωνάζουν και να ουρλιάζουν πάνω από ένα βουητό από χτυπήματα και ξύσιμο μετάλλων κρουστών. Οι επόμενες ηχογραφήσεις βρήκαν τον ήχο του γκρουπ να γινόταν κάπως πιο συμβατικός, αλλά να περιέχει πολλά ανορθόδοξα στοιχεία.

 

Video Url

 

Video Url