Δισκοθήκη: Dinosaur Jr το συγκρότημα του J. Mascis

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Dinosaur Jr. είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Amherst της Μασαχουσέτης το 1984. Αρχικά ονομαζόταν Dinosaur, το συγκρότημα αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του λόγω νομικών ζητημάτων.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τους J Mascis (κιθάρα, φωνητικά, βασικός τραγουδοποιός), Lou Barlow (μπάσο, φωνητικά) και Murph (τύμπανα). Μετά από τρία άλμπουμ σε ανεξάρτητες εταιρείες, το συγκρότημα κέρδισε τη φήμη ως μία από τις διαμορφωτικές επιρροές στο αμερικανικό εναλλακτικό ροκ. Η δημιουργική ένταση οδήγησε τον Mascis να απολύσει τον Barlow, ο οποίος αργότερα σχημάτισε τους Sebadoh και Folk Implosion. Ο αντικαταστάτης του, ο Μάικ Τζόνσον, ήρθε για τρία άλμπουμ μεγάλων δισκογραφικών. Ο Murph εγκατέλειψε τελικά, με τον Mascis να αναλαμβάνει τα καθήκοντα ντραμς στα άλμπουμ του συγκροτήματος πριν το γκρουπ διαλυθεί το 1997. Η αρχική σύνθεση αναμορφώθηκε το 2005, κυκλοφορώντας πέντε άλμπουμ στη συνέχεια.

Τα ελκυστικά φωνητικά και ο ξεχωριστός ήχος της κιθάρας του Mascis, που ακούγονται πίσω στο κλασικό ροκ της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και χαρακτηρίζονται από εκτεταμένη χρήση ανατροφοδότησης και παραμόρφωσης, είχαν μεγάλη επιρροή στο εναλλακτικό ροκ κίνημα της δεκαετίας του 1990.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url