Δισκοθήκη: Dido ξεκίνησε από τους Faithless

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong[5] (γεννημένη στις 25 Δεκεμβρίου 1971), γνωστή επαγγελματικά ως Dido, είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Έκανε διεθνή επιτυχία με το ντεμπούτο άλμπουμ της No Angel (1999). Τα επιτυχημένα σινγκλ από το άλμπουμ περιλαμβάνουν τα "Here with Me" και "Thank You". Πούλησε πάνω από 21 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και της κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο Brit Awards. Επιπλέον, κέρδισε το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ και το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ, καθώς και το MTV Europe Music Award για την Καλύτερη Νέα Έδρα. Ο πρώτος στίχος του "Thank You" είναι δειγματισμένος στο "Stan", μια συνεργασία με τον Αμερικανό ράπερ Eminem, που έγινε γνωστή από τους κριτικούς. Το επόμενο άλμπουμ της, Life for Rent (2003), συνέχισε την επιτυχία της με τα επιτυχημένα σινγκλ "White Flag" και "Life for Rent". Το 2004, η Dido έπαιξε με άλλους Βρετανούς και Ιρλανδούς καλλιτέχνες στην έκδοση Band Aid 20 του φιλανθρωπικού σινγκλ "Do They Know It's Christmas?".

Video Url

 

Τα δύο πρώτα άλμπουμ της Dido συγκαταλέγονται στα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου, και τα δύο βρίσκονται στα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τρίτο της στούντιο άλμπουμ, Safe Trip Home (2008), απέσπασε την αποδοχή των κριτικών, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία των προηγούμενων προσπαθειών της. Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το "If I Rise". Η Dido κατατάχθηκε στο Νο. 98 στο Billboard chart των κορυφαίων καλλιτεχνών του Billboard 200 της δεκαετίας του 2000 (2000–2009) με βάση την επιτυχία των άλμπουμ της την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Η Dido έκανε μια επιστροφή το 2013, κυκλοφορώντας το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της, Girl Who Got Away, το οποίο έφτασε στο top 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχοντας αφιερώσει χρόνο από τη μουσική βιομηχανία για να μεγαλώσει τον γιο της, εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή στο φεστιβάλ Reading and Leeds το 2013, όπου ενώθηκε ξανά με τον Eminem. Η Dido κυκλοφόρησε το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της, Still on My Mind, στις 8 Μαρτίου 2019 και ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία μετά από 15 χρόνια για να υποστηρίξει το νέο άλμπουμ.

Τον Μάιο του 2019, η Dido έλαβε το βραβείο Ivor Novello για την εξαιρετική συλλογή τραγουδιών από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url