Δισκοθήκη: Dead Kennedys Αμερικάνικο πανκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Dead Kennedys είναι ένα αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το 1978. Το συγκρότημα ήταν ένα από τα καθοριστικά πανκ συγκροτήματα κατά την αρχική του οκταετή πορεία.

Οι στίχοι των Dead Kennedy είχαν συνήθως πολιτικό χαρακτήρα, σατιρίζοντας πολιτικά πρόσωπα και εξουσία γενικότερα, καθώς και τη λαϊκή κουλτούρα, ακόμη και το ίδιο το πανκ κίνημα. Κατά την αρχική τους ενσάρκωση μεταξύ 1978 και 1986, προσέλκυσαν σημαντική διαμάχη για τους προκλητικούς στίχους και τα έργα τέχνης τους. Αρκετά καταστήματα αρνήθηκαν να εφοδιάσουν τις ηχογραφήσεις τους, προκαλώντας συζήτηση σχετικά με τη λογοκρισία στη ροκ μουσική. στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο τραγουδιστής και κύριος στιχουργός Jello Biafra έγινε ενεργός αγωνιστής ενάντια στο Parents Music Resource Center. 

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά τέσσερα στούντιο άλμπουμ και ένα EP πριν διαλυθεί το 1986. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Biafra συνέχισε να συνεργάζεται και να ηχογραφεί με άλλους καλλιτέχνες, όπως οι D.O.A., NoMeansNo και τα δικά του συγκροτήματα Lard and the Guantanamo School of Medicine, καθώς και κυκλοφορώντας πολλές παραστάσεις προφορικού λόγου.

Το 2000 (επικυρώθηκε κατόπιν έφεσης το 2003), ο Biafra έχασε μια σκληρή νομική υπόθεση που ξεκίνησε από τους πρώην συμπαίκτες του στο συγκρότημα των Dead Kennedys για συνθέσεις τραγουδιών και απλήρωτα δικαιώματα. Το 2001, το συγκρότημα αναμορφώθηκε χωρίς τον Biafra. Διάφοροι τραγουδιστές έχουν στρατολογηθεί από τότε για φωνητικά καθήκοντα. Αν και οι Dead Kennedys συνέχισαν να εμφανίζουν ζωντανά όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν κυκλοφορήσει κανένα νέο υλικό από την κυκλοφορία του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους Bedtime for Democracy το 1986.

Video Url

 

Video Url