Δισκοθήκη: Chick Corea από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Armando Anthony "Chick" Corea (12 Ιουνίου 1941 – 9 Φεβρουαρίου 2021) ήταν Αμερικανός συνθέτης της τζαζ, πιανίστας, πληκτίστας, αρχηγός συγκροτήματος και περιστασιακά κρουστός. Οι συνθέσεις του "Spain", "500 Miles High", "La Fiesta", "Armando's Rhumba" και "Windows" θεωρούνται ευρέως πρότυπα τζαζ. Ως μέλος της μπάντας του Miles Davis στα τέλη της δεκαετίας του 1960, συμμετείχε στη γέννηση του jazz fusion. Στη δεκαετία του 1970 σχημάτισε τους Return to Forever.Μαζί με τους McCoy Tyner, Herbie Hancock και Keith Jarrett, ο Corea θεωρείται ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ της μετά τον John Coltrane εποχής.

Ο Corea συνέχισε να συνεργάζεται συχνά ενώ εξερευνούσε διαφορετικά μουσικά στυλ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990. Κέρδισε 27 βραβεία Grammy και προτάθηκε περισσότερες από 60 φορές για το βραβείο.

Video Url

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url