Δισκοθήκη: Julian Cope/Teradrop Explodes από το Λίβερπουλ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Julian David Cope (γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου 1957) είναι Άγγλος μουσικός και συγγραφέας. Ήταν ο τραγουδιστής και συνθέτης στο post-punk συγκρότημα του Λίβερπουλ, The Teardrop Explodes και ακολούθησε σόλο καριέρα από το 1983, εκτός από την εργασία σε γρουπ όπως οι Queen Elizabeth, Brain Donor και Black Sheep.

Ο Κόουπ είναι επίσης συγγραφέας του νεολιθικού πολιτισμού, δημοσιεύοντας το The Modern Antiquarian το 1998, και πολιτικός και πολιτιστικός ακτιβιστής με δημόσιο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τον παγανισμό. Έχει γράψει δύο τόμους αυτοβιογραφίας, Head-On (1994) και Repossessed (1999). δύο τόμοι της αρχαιολογίας, The Modern Antiquarian (1998) και The Megalithic European (2004). και τρεις τόμοι μουσικολογίας, Krautrocksampler (1995), Japrocksampler (2007); και Copendium: A Guide to the Musical Underground (2012).

Οι Teardrop Explodes ήταν ένα αγγλικό post-punk/neo-psychedelic συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λίβερπουλ το 1978. Πιο γνωστοί για το σινγκλ τους Top Ten UK "Reward", το συγκρότημα ξεκίνησε ως βασικό συγκρότημα στην αναδυόμενη post-punk σκηνή του Λίβερπουλ του τελευταίου δεκαετία του 1970. Το συγκρότημα ξεκίνησε επίσης την καριέρα του frontman του γκρουπ Τζούλιαν Κόουπ καθώς και του πληκτρογράφου και συν-manager David Balfe (αργότερα παραγωγός δίσκων, άνθρωπος A&R και ιδρυτής της Food Records). Άλλα μέλη ήταν ο πρώτος παραγωγός των Smiths, Troy Tate.

Μαζί με άλλα σύγχρονα συγκροτήματα του Λίβερπουλ, οι The Teardrop Explodes έπαιξαν ρόλο στην επιστροφή ψυχεδελικών στοιχείων στο mainstream βρετανικό ροκ και ποπ, προτιμώντας αρχικά μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του ελαφρώς ψυχεδελικού ήχου beat-group που επηρεάστηκε από τα τέλη της δεκαετίας του '60 (μερικές φορές περιγράφεται ως "bubblegum trance" και αργότερα εξερευνώντας περισσότερες πειραματικές περιοχές. Εκτός από τη μουσική τους φήμη, το συγκρότημα (και ειδικότερα ο Cope) είχαν τη φήμη για τις εκκεντρικές δηλώσεις και τη συμπεριφορά τους, που μερικές φορές έφταναν στα όρια του αυτοκαταστροφικού. Αυτά εμφανίστηκαν έντονα στους λογαριασμούς του σύγχρονου Τύπου και αργότερα επεκτάθηκαν στα απομνημονεύματα του Cope το 1993 Head On.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url