Δισκοθήκη: Carmel τζαζ σόουλ από την Αγγλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Carmel είναι ένα αγγλικό συγκρότημα τζαζ/σόουλ που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Carmel McCourt, Jim Paris και Gerry Darby.

 

Video Url

Οι Carmel ιδρύθηκαν στο Μάντσεστερ όταν δύο μαθητές, η Carmel McCourt και ο Jim Paris συναντήθηκαν με τον ντράμερ Gerry Darby (ξάδερφος του Paris). Το ντεμπούτο σινγκλ τους, "Storm" έφτασε στο Νο. 13 στο UK Independent Chart και στη συνέχεια υπέγραψαν στη London Records. Το δεύτερο άλμπουμ τους, The Drum Is Everything (παραγωγή του Mike Thorne) απέσπασε κάποιους επαίνους. Ο Πάρις και ο Ντάρμπι επινόησαν το εφέ ενός πλήρους συνόλου που στηρίζει τα φωνητικά της ΜακΚούρ και εναλλάσσονταν ανάμεσα σε σόουλ μπαλάντες, γκόσπελ, μπλουζ και τζαζ. Τα σινγκλ που προέκυψαν, "Bad Day" και "More, More, More", βρέθηκαν και τα δύο τοπ  25 στο UK Singles Chart.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url