Δισκοθήκη: Patsy Cline από τις σπουδαίες της κάντρι

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Patsy Cline (γεννημένη ως Virginia Patterson Hensley, 8 Σεπτεμβρίου 1932 – 5 Μαρτίου 1963) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Θεωρείται μία από τις πιο σημαίνουσες τραγουδίστριες του 20ου αιώνα και ήταν μία από τις πρώτες καλλιτέχνες της country μουσικής που πέρασαν στην ποπ μουσική. Η Cline είχε πολλές σημαντικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της οκταετούς δισκογραφικής της καριέρας, συμπεριλαμβανομένων δύο νούμερο ένα επιτυχιών στο Billboard Hot Country και Western Sides.

Οι πρώτες επαγγελματικές εμφανίσεις της Cline ξεκίνησαν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WINC όταν ήταν δεκαπέντε. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Cline άρχισε να εμφανίζεται σε ένα τοπικό συγκρότημα με επικεφαλής τον ερμηνευτή Bill Peer. Διάφορες τοπικές εμφανίσεις οδήγησαν σε χαρακτηρισμένες παραστάσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές του Connie B. Gay's Town and Country. Οδήγησε επίσης στην υπογραφή της πρώτης δισκογραφικής σύμβασης με τη δισκογραφική εταιρεία Four Star το 1954.

Είχε μικρή επιτυχία με τα πρώτα της σινγκλ Τεσσάρων Αστέρων, συμπεριλαμβανομένων των "A Church, a Courtroom, then Goodbye" (1955) και "I've Loved and Lost Again» (1956). Το 1957 η Cline έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση σε εθνικό επίπεδο στο Talent Scouts του Arthur Godfrey. Μετά την ερμηνεία του "Walkin' After Midnight", το σινγκλ έγινε η πρώτη της μεγάλη επιτυχία τόσο στα τσαρτ της χώρας όσο και στα ποπ.

Τα περαιτέρω σινγκλ της Cline με την Four Star Records ήταν ανεπιτυχή, αν και συνέχισε να παίζει και να ηχογραφεί. Αφού παντρεύτηκε το 1957 και γέννησε το 1958, μετακόμισε στο Νάσβιλ του Τενεσί, για να συνεχίσει την καριέρα της. Δουλεύοντας με τον νέο μάνατζερ Randy Hughes, η Cline έγινε μέλος του Grand Ole Opry και στη συνέχεια μετακόμισε στη Decca Records το 1960. Υπό τη διεύθυνση του παραγωγού Owen Bradley, ο μουσικός της ήχος άλλαξε και σημείωσε σταθερή επιτυχία.

Το σινγκλ του 1961 "I Fall to Pieces" έγινε το πρώτο της που έφτασε στην κορυφή του κάντρι chart του Billboard. Καθώς το τραγούδι έγινε επιτυχία, η Cline τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που την έκανε να περάσει ένα μήνα στο νοσοκομείο. Αφού ανάρρωσε, η επόμενη single κυκλοφορία της "Crazy" θα γινόταν επίσης μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του 1962 και του 1963, η Cline είχε επιτυχίες με τα "She's Got You", "When I Get Through with You", "So Wrong" και "Leavin' on Your Mind". Έκανε επίσης περιοδείες και πρωτοσέλιδα σε εκπομπές με μεγαλύτερη συχνότητα. Τον Μάρτιο του 1963, η Cline σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με τους καλλιτέχνες της country Cowboy Copas, Hawkshaw Hawkins και τον διευθυντή Randy Hughes, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Κάνσας Σίτι του Κάνσας πίσω στο Νάσβιλ.

Από τον θάνατό της, η Cline αναφέρεται ως μια από τις πιο διάσημες, σεβαστές και με επιρροή ερμηνεύτριες του 20ου αιώνα. Η μουσική της έχει επηρεάσει ερμηνευτές διαφόρων στυλ και ειδών. Έχει επίσης θεωρηθεί ως πρόδρομος για τις γυναίκες στη μουσική της κάντρι, καθώς είναι από τις πρώτες που πούλησαν δίσκους και συναυλίες με τίτλους. Το 1973, έγινε η πρώτη γυναίκα ερμηνεύτρια που μπήκε στο Country Music Hall of Fame.

Στη δεκαετία του 1980, οι μεταθανάτιες επιτυχίες της Cline συνεχίστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εμφανίστηκε δύο φορές σε μεγάλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της βιογραφικής ταινίας Sweet Dreams του 1985 με πρωταγωνίστρια την Jessica Lange. Αρκετά ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένου του μιούζικαλ του 1988 Always...Patsy Cline.

Το 1991 κυκλοφόρησε ένα box set με ηχογραφήσεις της που έτυχε καλής κριτικής. Το άλμπουμ των μεγαλύτερων επιτυχιών της πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα το 2005. Το 2011, το σπίτι της παιδικής ηλικίας της Cline αποκαταστάθηκε ως μουσείο για επισκέπτες και θαυμαστές

 

 

Video Url

 

Video Url

.