Δισκοθήκη: Neneh Cherry μπορούσε περισσότερα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Neneh Mariann Karlsson (γεννημένη στις 10 Μαρτίου 1964), περισσότερο γνωστή ως Neneh Cherry, είναι Σουηδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ράπερ, περιστασιακός DJ και ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου έπαιξε σε μια σειρά από πανκ και post-punk συγκροτήματα στα νιάτα της, συμπεριλαμβανομένων των Slits και Rip Rig + Panic.

Η Cherry έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ με το δικό της όνομα. Το πρώτο της, Raw Like Sushi, κυκλοφόρησε το 1989 και έφτασε στο νούμερο τρία στο UK Album Chart, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο παγκόσμιο σινγκλ "Buffalo Stance". Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της ήταν το Homebrew του 1992. Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Man, με το επόμενο στούντιο άλμπουμ της, Blank Project, που κυκλοφόρησε το 2014. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, Broken Politics, κυκλοφόρησε το 2018. Εκτός από την κυκλοφορία αυτών των στούντιο άλμπουμ, σχημάτισε το συγκρότημα cirKus το 2006 και έχει συνεργάστηκε με τους Thing, κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ με τίτλο The Cherry Thing το 2012. Η Cherry έχει κερδίσει δύο Brit Awards και ένα MTV Europe Music Award (με τον Youssou N'Dour). Έχει επίσης προταθεί για βραβείο Grammy.

Video Url

 

Video Url