Δισκοθήκη: Cheap Trick πολλά πράγματα μαζί

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Cheap Trick είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Rockford του Ιλινόις, που δημιουργήθηκε το 1973 από τον κιθαρίστα Rick Nielsen, τον μπασίστα Tom Petersson, τον βασικό τραγουδιστή Robin Zander και τον ντράμερ Bun E. Carlos. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Zander. , Nielsen και Petersson. Η δουλειά τους γεφύρωσε στοιχεία της κιθάρας ποπ, του σκληρού ροκ και του πανκ ροκ της δεκαετίας του '60, και θα βοηθούσε να δημιουργηθεί το πρότυπο για τους επόμενους καλλιτέχνες της ποπ με δύναμη.

Οι Cheap Trick κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1977 και, αργότερα το ίδιο έτος, γνώρισαν επιτυχία στην Ιαπωνία με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, In Color. Το Heaven Tonight του 1978 περιλάμβανε το power pop κλασικό "Surrender". Το συγκρότημα πέτυχε δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1979 με το τριπλά πλατινένιο ζωντανό άλμπουμ At Budokan και ένα σινγκλ στο Top 10, μια ζωντανή ηχογράφηση του "I Want You to Want Me." Ακολούθησαν με το Dream Police (1979), το πιο εμπορικά επιτυχημένο στούντιο άλμπουμ τους, φτάνοντας στο Νο. 6 στο Billboard 200 chart. Αφού πάλεψε με τη φθίνουσα δημοτικότητα και τις αλλαγές στη σύνθεση στη δεκαετία του 1980, οι Cheap Trick γνώρισαν μια μεγάλη αναζωπύρωση προς το τέλος της δεκαετίας, όταν ανέβηκαν στην κορυφή των αμερικανικών charts με το "The Flame".

Το συγκρότημα συνέχισε να κυκλοφορεί νέα μουσική στον 21ο αιώνα και διατηρεί ένα σταθερό πρόγραμμα περιοδειών, έχοντας εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 5.000 φορές από την ίδρυσή του. Οι Cheap Trick έχουν πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άλμπουμ[9] και έχουν δημιουργήσει μια ειδική λατρεία. Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2016.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url