Δισκοθήκη: Cardigans από την Σουηδία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Cardigans είναι ένα σουηδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Jönköping της Σουηδίας το 1992[2] από τον κιθαρίστα Peter Svensson, τον μπασίστα Magnus Sveningsson, τον ντράμερ Bengt Lagerberg, τον keyboardist Lars-Olof Johansson και την τραγουδίστρια Nina Persson. Οι εμφανίσεις μετά την παύση από το 2012 ήταν με τον Oskar Humlebo στην κιθάρα αντί του Svensson.

Video Url

 

Με το ντεμπούτο τους άλμπουμ Emmerdale (1994) απέκτησαν σταθερή βάση στην πατρίδα τους και γνώρισαν κάποια επιτυχία στο εξωτερικό, ειδικά στην Ιαπωνία. Το δεύτερο άλμπουμ τους Life (1995) τους εξασφάλισε διεθνή φήμη. Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε όταν το σινγκλ τους "Lovefool", από το άλμπουμ First Band on the Moon (1996), συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας Romeo + Juliet του 1996. Άλλα σινγκλ ήταν τα "Erase/Rewind" και "My Favorite Game" από το άλμπουμ Gran Turismo (1998). Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών, το συγκρότημα επέστρεψε ηχογραφώντας και κυκλοφορώντας το πέμπτο τους άλμπουμ Long Gone Before Daylight (2003), έναν δίσκο με πιο γλυκιά κάντρι. Το τελευταίο τους άλμπουμ μέχρι στιγμής είναι το Super Extra Gravity (2005). Μετά από μια περιοδεία το 2006, το συγκρότημα ξεκίνησε ένα πενταετές διάλειμμα από τις μουσικές δραστηριότητες πριν επανενωθεί το 2012 για να παίξει πολλές συναυλίες. Έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url