Δισκοθήκη: Anthrax, thrash metal από την Αμερική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Anthrax είναι ένα αμερικανικό heavy metal συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, που δημιουργήθηκε το 1981 από τον κιθαρίστα ρυθμού Scott Ian και τον μπασίστα Dan Lilker. Το γκρουπ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της thrash metal σκηνής από τη δεκαετία του 1980 και αποτελεί μέρος των «Big Four» του είδους, μαζί με τους Metallica, Megadeth και Slayer. Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα thrash metal συγκροτήματα (μαζί με τους Overkill και τους Nuclear Assault) που αναδύθηκαν από την Ανατολική Ακτή. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 11 στούντιο άλμπουμ, πολλά άλλα άλμπουμ και 26 σινγκλ, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε ένα σινγκλ με το αμερικανικό συγκρότημα χιπ χοπ Public Enemy. Σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan, ο Anthrax πούλησε 2,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1991 έως το 2004, με παγκόσμιες πωλήσεις 10 εκατομμυρίων. Τέσσερα από τα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν επίσης λάβει χρυσές πιστοποιήσεις από το RIAA, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου ολοκληρωμένου δίσκου τους Among the Living (1987), που εδραίωσε τη φήμη των Anthrax ως ένα από τα πιο επιτυχημένα thrash metal συγκροτήματα.

Η σύνθεση των Anthrax έχει αλλάξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αφήνοντας τον Ian ως το μόνο σταθερό μέλος του συγκροτήματος. Το συγκρότημα είχε μια σειρά από και κορυφαίους κιθαρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Neil Turbin, John Bush, Dan Spitz και Rob Caggiano. Από το 2013, το συγκρότημα αποτελείται από τον Ian, τον ντράμερ Charlie Benante, τον μπασίστα Frank Bello, τον τραγουδιστή Joey Belladonna και τον κιθαρίστα Jonathan Donais. Ο Ian και ο Benante (ο οποίος αντικατέστησε τον κάποτε ντράμερ Greg D'Angelo το 1983) είναι τα μόνα δύο μέλη που εμφανίζονται σε κάθε άλμπουμ, ενώ ο Bello είναι μέλος των Anthrax από το 1984, αντικαθιστώντας τον αρχικό μπασίστα Dan Lilker. Μετά από δύο θητείες στους Anthrax, από το 1984 έως το 1992 και ξανά από το 2005 έως το 2007, ο Belladonna επέστρεψε στο συγκρότημα το 2010.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url