Δισκοθήκη: The Runaways από τους πρωτοπόρους του γυναικείου ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Runaways ήταν ένα αποκλειστικά γυναικείο αμερικανικό ροκ συγκρότημα που ηχογράφησε και εμφανίστηκε από το 1975 έως το 1979. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερα στούντιο άλμπουμ και ένα ζωντανό άλμπουμ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Μεταξύ των πιο γνωστών τραγουδιών τους είναι τα "Cherry Bomb", "Hollywood", "Queens of Noise" και μια διασκευή του "Rock & Roll" των The Velvet Underground. Ποτέ δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Runaways έκαναν αίσθηση στο εξωτερικό, ειδικά στην Ιαπωνία, χάρη στο σινγκλ "Cherry Bomb".

Η επιτυχία των Runaways άνοιξε το δρόμο για πολλές επιτυχημένες γυναίκες καλλιτέχνες και γυναικεία συγκροτήματα τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Bangles, των Go-Go's, των Sahara Hotnights, των L7, των Donnas και των Vixen για να μπουν στην ανδροκρατούμενη αρένα της ροκ μουσικής. . Ονομάζονται ως επιρροές από αρκετούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Germs, Courtney Love, The Adolescents, Taylor Momsen, White Flag και Rhino Bucket που αναγνώρισαν την επιρροή των Runaways στη μουσική τους κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στη συναυλία αφιερώματος του Δεκεμβρίου 2006 προς τιμήν της Sandy West. Μέλη τους ήταν η Joan Jett και η Lita Ford.

Video Url

 

Video Url