Δισκοθήκη: Soft Cell, Marc Almond, Ταλαντούχος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Soft Cell είναι ένα αγγλικό synthpop δίδυμο που έγινε γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το δίδυμο αποτελείται από τον τραγουδιστή Marc Almond και τον οργανοπαίκτη David Ball. Το συγκρότημα είναι κυρίως γνωστό για την επιτυχημένη εκδοχή του "Tainted Love" του 1981 και το ντεμπούτο άλμπουμ τους Non-Stop Erotic Cabaret που πωλήθηκε πλατινένιο.

Video Url

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Soft Cell είχαν δώδεκα κορυφαίες 40 επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των "Tainted Love", "Torch" , "Say Hello, Wave Goodbye", "What"  , και "Bedsitter". Είχαν επίσης τέσσερα κορυφαία 20 άλμπουμ μεταξύ 1981 και 1984 Το 1984, το δίδυμο χωρίστηκε. Ωστόσο, ενώθηκαν το 2001 για να περιοδεύσουν και να κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ. Πραγματοποίησαν μια συναυλία επανένωσης στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, δηλώνοντας ότι θα ήταν η τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ντουέτο, αλλά ότι μπορεί να εμφανιστούν στο εξωτερικό και να ηχογραφήσουν μαζί.

Τα τραγούδια των Soft Cell έχουν διασκευαστεί από αρκετούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των David Gray, Coil και Nine Inch Nails.Το κομμάτι τους "Memorabilia" κέρδισε την αναγνώριση για το συγκρότημα ως πρωτοπόρους του τεχνολογικού είδους τεχνοτροπίας. Το δίδυμο έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Peter Mark Sinclair "Marc" Almond, OBE (γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1957) είναι Άγγλος τραγουδιστής. Ο Almond ξεκίνησε για πρώτη φορά να εμφανίζει και να ηχογραφεί στο synthpop/new wave δίδυμο Soft Cell όπου έγινε γνωστός για τη χαρακτηριστική ψυχική φωνή του και την ανδρόγυνη εικόνα του. Είχε επίσης μια ποικίλη καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ένα ντουέτο με τον Τζιν Πίτνεϊ στο νούμερο ένα σινγκλ του 1989 στο Ηνωμένο Βασίλειο "Something's Gotten Hold of My Heart". Η σταδιοδρομία του Almond που εκτείνεται σε πάνω από τέσσερις δεκαετίες έχει γνωρίσει την κριτική και την εμπορική αναγνώριση και έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Πέρασε ένα μήνα σε κώμα μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2004 και αργότερα έγινε προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης Headway για τραύματα εγκεφάλου.

Διορίστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) στις Τιμές Πρωτοχρονιάς 2018 για τις υπηρεσίες στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url