Δισκοθήκη: Jack White η ζωή μετά τους White Stripes

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο John Anthony White (γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1975), είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός, γνωστός ως ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του ντουέτο των White Stripes. Ο White γνώρισε σταθερή κριτική και δημοφιλή επιτυχία και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους βασικούς καλλιτέχνες στην αναβίωση του garage rock της δεκαετίας του 2000. Έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy και τρία από τα σόλο άλμπουμ του έχουν φτάσει στο νούμερο ένα στα charts του Billboard. Το Rolling Stone τον κατέταξε στο νούμερο 70 στη λίστα του 2010 με τους «100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών». Η λίστα του 2010 του David Fricke τον κατέταξε στην 17η θέση.

Video Url

 

Αφού εμφανίστηκε σε πολλά underground συγκροτήματα του Ντιτρόιτ ως ντράμερ, ο White ίδρυσε τους White Stripes με τη συνάδελφό του από το Ντιτρόιτ και τότε σύζυγό του, Meg White, το 1997. Το πρωτοποριακό άλμπουμ τους το 2001, White Blood Cells, τους έφερε διεθνή φήμη με το επιτυχημένο σινγκλ και το συνοδευτικό μουσικό βίντεο «Feel in love with a girl». Αυτή η αναγνώριση παρείχε στον White ευκαιρίες να συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Loretta Lynn και Bob Dylan.Το 2005, ο White ίδρυσε τους Raconteurs με τον Brendan Benson και το 2009 ίδρυσε τους Dead Weather με την Alison Mosshart των Kills. Το 2008, ηχογράφησε το "Another Way to Die" (το τραγούδι του τίτλου για την ταινία του James Bond του 2008 Quantum of Solace) με την Alicia Keys, καθιστώντας τους το μοναδικό ντουέτο που ερμήνευσε ένα τραγούδι του Bond. Ο White έχει κυκλοφορήσει τέσσερα σόλο στούντιο άλμπουμ, τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία.

Ο White είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του National Recording Preservation Foundation της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Η δισκογραφική του εταιρεία και το στούντιο Third Man Records κυκλοφορεί ηχογραφήσεις βινυλίου της δικής του δουλειάς καθώς και άλλων καλλιτεχνών  Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Lazaretto (2014), κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις βινυλίου την πρώτη εβδομάδα από το 1991. Ο White έχει μια εκτενή συλλογή από κιθάρες και άλλα όργανα και προτιμά τα vintage αντικείμενα που συχνά έχουν συνδέσεις με διάσημους καλλιτέχνες μπλουζ. Είναι υπέρμαχος της αναλογικής τεχνολογίας και τεχνικών ηχογράφησης.

Ο White εκτιμά την ιδιωτικότητά του και είναι γνωστό ότι δημιουργεί εσφαλμένες απόψεις σχετικά με την προσωπική του ζωή. Αυτός και η Meg White παντρεύτηκαν το 1996, αλλά χώρισαν το 2000 πριν κορυφωθεί η φήμη του συγκροτήματος. Τότε άρχισαν να αυτοαποκαλούνται αδέρφια. Αργότερα ήταν παντρεμένος με το μοντέλο και τραγουδίστρια Karen Elson από το 2005 έως το 2013. έχουν έναν γιο και μια κόρη. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Το 2012, οι New York Times αποκάλεσαν τον White "τον πιο κουλ, πιο παράξενο και έξυπνο ροκ σταρ της εποχής μας"

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url