Δισκοθήκη: Tears For Fears από τα πετυχημένα ντουέτα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 Οι Tears for Fears είναι ένα αγγλικό ποπ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπαθ του Σόμερσετ το 1981 από τους Roland Orzabal και Curt Smith. Οι Tears for Fears, που ιδρύθηκαν μετά τη διάλυση της πρώτης τους μπάντας, οι Graduate που επηρεάστηκαν από το mod, συνδέθηκαν με τις μπάντες new wave synthesizer των αρχών της δεκαετίας του 1980 και σημείωσαν διεθνή επιτυχία.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Hurting (1983), έφτασε στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart, και τα τρία πρώτα επιτυχημένα σινγκλ τους - "Mad World", "Change" και "Pale Shelter" - έφτασαν όλα στην πρώτη πεντάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Μέρος της δεύτερης βρετανικής εισβολής στις ΗΠΑ με γνώμονα το MTV, το δεύτερο άλμπουμ τους, Songs from the Big Chair (1985), έφτασε στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200, έγινε πολυπλατινένιο  τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ. . Το άλμπουμ περιείχε δύο Billboard Hot 100 νούμερο ένα επιτυχίες: "Shout" και "Everybody Wants to Rule the World", που και οι δύο έφτασαν στην πρώτη πεντάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τελευταίο να κέρδισε το Βραβείο Brit για το καλύτερο βρετανικό σινγκλ το 1986.

Μετά την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους με πλατινένιες πωλήσεις, The Seeds of Love (1989), οι Smith και Orzabal είχαν έναν σκληρό χωρισμό το 1991. Ο Orzabal διατήρησε το όνομα Tears for Fears ως σόλο έργο, κυκλοφορώντας τα άλμπουμ Elemental (1993) και Raoul and the Kings of Spain (1995). Ο Orzabal και ο Smith συμφιλιώθηκαν το 2000 και κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με νέο υλικό, Everybody Loves a Happy Ending, το 2004. Το ντουέτο έχει περιοδεύσει σε ημι-κανονική βάση από τότε. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης, το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Tipping Point, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022,  δίνοντας στο συγκρότημα το έκτο άλμπουμ τους στο Top 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υψηλότερη κορυφή των τσαρτ τα τελευταία 30 χρόνια και φτάνοντας στο Top 10 σε πολλά άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στην κορυφή των κορυφαίων εναλλακτικών άλμπουμ του Billboard και των κορυφαίων ροκ άλμπουμ.

Το 2021, ο Orzabal και ο Smith τιμήθηκαν με το βραβείο Ivor Novello για την «Εξαιρετική Συλλογή Τραγουδιών», αναγνωρίζοντας τα «καθορισμένα για την εποχή άλμπουμ τους Tears for Fears» και τα «καταξιωμένα, καινοτόμα σινγκλ επιτυχίες από κριτικούς».

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url