Δισκοθήκη: Στους ρυθμούς της ρέγκε, Jimmy Cliff

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο James Chambers OM (γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1944), γνωστός επαγγελματικά ως Jimmy Cliff, είναι Τζαμαϊκανός ska, rocksteady, reggae και soul μουσικός, πολυοργανίστας, τραγουδιστής και ηθοποιός. Είναι ο μόνος εν ζωή μουσικός της ρέγκε που κατέχει το Τάγμα της Αξίας, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να απονεμηθεί από την κυβέρνηση της Τζαμάικας για επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες.

Ο Cliff είναι περισσότερο γνωστός στο mainstream κοινό για τραγούδια όπως "Many Rivers to Cross", "You Can Get It If You Really Want", "The Harder They Come", "Reggae Night" και "Hakuna Matata" και τις διασκευές του  «Wild World» του Cat Stevens και του Johnny Nash «I Can See Clearly Now» από την ταινία Cool Runnings. Πρωταγωνίστησε στην ταινία The Harder They Come, η οποία βοήθησε στη διάδοση της reggae σε όλο τον κόσμο, και στο Club Paradise. Ο Cliff ήταν ένας από τους πέντε καλλιτέχνες που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2010 τον Φεβρουάριο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url