Δισκοθήκη: Peter Frampton δημοφιλής στα 70's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Peter Kenneth Frampton (γεννημένος στις 22 Απριλίου 1950) είναι Άγγλος κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός που έγινε γνωστός ως μέλος των ροκ συγκροτημάτων The Herd και Humble Pie. Αργότερα στην καριέρα του ο Frampton βρήκε επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης. Έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού άλμπουμ του, τη ζωντανή κυκλοφορία Frampton Comes Alive! (1976), το οποίο δημιούργησε αρκετά επιτυχημένα σινγκλ και έγινε 8× Πλατινένιο από το RIAA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης δουλέψει με καλλιτέχνες όπως οι Ringo Starr, the Who's John Entwistle, David Bowie και οι Matt Cameron και Mike McCready των Pearl Jam.

Ο Frampton είναι περισσότερο γνωστός για επιτυχίες όπως τα "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και "I'm in You", τα οποία παραμένουν βασικά στοιχεία του κλασικού ροκ ραδιοφώνου. Έχει επίσης εμφανιστεί ως ο ίδιος σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι Simpsons, Family Guy και Madam Secretary, είναι γνωστός για τη δουλειά του ως κιθαρίστας (συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του με ένα talk box) και τη βαρύτονη φωνή του.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url