Δισκοθήκη: Harry Chapin ταλαντούχος, αλλά έφυγε νωρίς

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Χάρολντ Φόρστερ Τσάπιν ( 7 Δεκεμβρίου 1942 – 16 Ιουλίου 1981) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, φιλάνθρωπος και ακτιβιστής για την πείνα, γνωστός για τα folk rock και pop rock τραγούδια του. Σημείωσε παγκόσμια επιτυχία τη δεκαετία του 1970. Ο Chapin, βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης και εισακτέος στο Hall of Fame, έχει πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Chapin ηχογράφησε συνολικά 11 άλμπουμ από το 1972 μέχρι τον θάνατό του το 1981. Και τα 14 σινγκλ που κυκλοφόρησε έγιναν επιτυχίες σε τουλάχιστον ένα εθνικό μουσικό τσαρτ.

Ως αφοσιωμένος ανθρωπιστής, ο Chapin αγωνίστηκε για να τερματίσει την παγκόσμια πείνα. Ήταν βασικός συμμετέχων στη δημιουργία της Προεδρικής Επιτροπής για την Παγκόσμια Πείνα το 1977. Το 1987, ο Chapin τιμήθηκε μετά θάνατον με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου για το ανθρωπιστικό του έργο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url