Δισκοθήκη: Eloy με φίλους σε Γερμανία και Ελλάδα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Eloy είναι ένα γερμανικό ροκ συγκρότημα. Ιδρύθηκε το 1969 από τον κιθαρίστα Frank Bornemann, το συγκρότημα είναι περισσότερο γνωστό για την progressive rock μουσική του.

Ιδρύθηκαν το 1969 από τον κιθαρίστα Frank Bornemann, το συγκρότημα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με τον Bornemann να είναι το μόνο σταθερό μέλος του γκρουπ. Στη δεκαετία του 1980, μετά από μια σειρά μεγάλων διασπάσεων στο συγκρότημα, ο Bornemann ακολούθησε μια πιο εμπορική κατεύθυνση. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια, τα πρώην μέλη του συγκροτήματος επανεντάχθηκαν και το 1998 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Ocean 2, μια επιστροφή στο κλασικό συμφωνικό προοδευτικό ροκ είδος για το οποίο το συγκρότημα ήταν πολύ γνωστό. Παρά το γεγονός ότι προσέλκυσε αρκετούς θαυμαστές στη Γερμανία, το συγκρότημα δεν κέρδισε ποτέ δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url