Δισκοθήκη: Jim Croce ήταν καλός τραγουδοποιός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Τζέιμς Τζόζεφ Κρόσε (10 Ιανουαρίου 1943 – 20 Σεπτεμβρίου 1973) ήταν Αμερικανός λαϊκός και ροκ τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Μεταξύ 1966 και 1973, κυκλοφόρησε πέντε στούντιο άλμπουμ και πολλά σινγκλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Κρότσε έκανε μια σειρά από περίεργες δουλειές για να πληρώσει λογαριασμούς ενώ συνέχισε να γράφει, να ηχογραφεί και να εκτελεί συναυλίες. Αφού ο Croce δημιούργησε μια συνεργασία με τον τραγουδοποιό και κιθαρίστα Maury Muehleisen, η περιουσία του άλλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η σημαντική ανακάλυψη του Croce ήρθε το 1972. Το τρίτο του άλμπουμ, You Don't Mess Around with Jim, παρήγαγε τρία σινγκλ στο charting, συμπεριλαμβανομένου του "Time in a Bottle", το οποίο έφτασε στο Νο. 1 μετά τον θάνατο του Croce. Το επόμενο άλμπουμ, Life and Times, περιελάμβανε το τραγούδι "Bad, Bad Leroy Brown", το οποίο ήταν η μόνη Νο. 1 επιτυχία που είχε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1973, στο απόγειο της δημοτικότητάς του και την ημέρα πριν από την κυκλοφορία του βασικού σινγκλ του πέμπτου άλμπουμ του I Got a Name, ο Croce και πέντε άλλοι πέθαναν σε αεροπορικό δυστύχημα. Η μουσική του συνέχισε να κυκλοφορεί στα chart καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 μετά τον θάνατό του. Η σύζυγος και η πρώιμη σύντροφος του Croce, η Ingrid, συνέχισε να γράφει και να ηχογραφεί μετά τον θάνατό του, και ο γιος τους A. J. Croce έγινε τραγουδιστής-τραγουδοποιός τη δεκαετία του 1990.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url