Δισκοθήκη: Bobby Blue Bland, από τους κορυφαίους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Robert Calvin Bland (γεννημένος Robert Calvin Brooks, 27 Ιανουαρίου 1930 – 23 Ιουνίου 2013), γνωστός επαγγελματικά ως Bobby "Blue" Bland, ήταν Αμερικανός τραγουδιστής της μπλουζ.

Ο Bland ανέπτυξε έναν ήχο που συνδύαζε γκόσπελ με μπλουζ και R&B. Περιγράφηκε ως «από τους μεγάλους αφηγητές του μπλουζ και της σόουλ μουσικής... [που] δημιούργησαν θυελλώδεις άριες αγάπης, προδοσίας και παραίτησης, αντιμετώπισαν ταραχές, δραματικές ενορχηστρώσεις και άφησαν τον ακροατή με δέος». μερικές φορές αναφερόταν ως «Λιοντάρι της θλίψης» και ως «Σινάτρα της θλίψης». Η μουσική του επηρεάστηκε επίσης από τον Nat King Cole.

Ο Bland εισήχθη στο Blues Hall of Fame το 1981, στο Rock and Roll Hall of Fame το 1992 και στο Memphis Music Hall of Fame το 2012. Έλαβε το βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 1997. Το Rock and Roll Hall of Fame τον περιέγραψε ως «δεύτερο σε ανάστημα μόνο μετά τον B.B. King ως προϊόν της μπλουζ σκηνής της Beale Street του Μέμφις».

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url