Δισκοθήκη: Rihanna έμειναν μερικά τραγούδια της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Robyn Rihanna Fenty  γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1988) είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας από τα Μπαρμπάντος. Γεννημένη στο Saint Michael και μεγαλωμένη στο Bridgetown των Μπαρμπάντος, η Rihanna πέρασε από οντισιόν για τον Αμερικανό παραγωγό δίσκων Evan Rogers, ο οποίος την προσκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ηχογραφήσει. Μετά την υπογραφή της με την Def Jam το 2005, κέρδισε σύντομα την αναγνώριση με την κυκλοφορία των δύο πρώτων στούντιο άλμπουμ της, Music of the Sun (2005) και A Girl Like Me (2006), τα οποία επηρεάστηκαν από τη μουσική της Καραϊβικής και έφτασαν στην πρώτη δεκάδα του αμερικανικού πίνακα Billboard 200.

Το τρίτο άλμπουμ της Rihanna, Good Girl Gone Bad (2007), ενσωμάτωσε στοιχεία της dance-pop και καθιέρωσε τη θέση της ως σύμβολο του σεξ στη μουσική βιομηχανία. Το σινγκλ «Umbrella» που κορυφώθηκε στα charts χάρισε στη Rihanna το πρώτο της βραβείο Grammy και την εκτόξευσε σαν παγκόσμιο αστέρι. Συνέχισε να αναμιγνύει ποπ, χορευτικά και R&B είδη στα επόμενα στούντιο άλμπουμ της, Rated R (2009), Loud (2010), Talk That Talk (2011) και Unapologetic (2012), το τελευταίο από τα οποία έγινε το πρώτο της Billboard 200 νούμερο ένα. Τα άλμπουμ δημιούργησαν μια σειρά από σινγκλ που κορυφώθηκαν στα chart, συμπεριλαμβανομένων των "Rude Boy", "Only Girl (In the World)", "What's My Name?", "S&M", "We Found Love", "Where Have You Been" και «Diamonds». Το όγδοο άλμπουμ της, Anti (2016), παρουσίασε έναν νέο δημιουργικό έλεγχο μετά την αποχώρησή της από την Def Jam. Έγινε το δεύτερο νούμερο ένα άλμπουμ της στις ΗΠΑ και περιλάμβανε το σινγκλ «Work» που κορυφώθηκε στα chart. Κατά τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας, η Rihanna έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Drake, ο Eminem, ο Jay-Z, ο Kanye West, ο Ne-Yo και η Shakira.

Με πωλήσεις πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Rihanna είναι η δεύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 14 νούμερο ένα και 31 σινγκλ στην πρώτη δεκάδα στις ΗΠΑ και 30 συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν εννέα βραβεία Grammy, 13 American Music Awards (συμπεριλαμβανομένου του Icon Award), 12 Billboard Music Awards, έξι World Records Guinness, το Πρόεδρο του NAACP και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το Time την ονόμασε έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2012 και το 2018. Το Forbes την κατέταξε μεταξύ των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων διασημοτήτων το 2012 και το 2014. Από το 2022, είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια $.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url