Δισκοθήκη: Offspring δυναμικά 90's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Offspring είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Garden Grove της Καλιφόρνια, που δημιουργήθηκε το 1984. Αρχικά σχηματίστηκε με το όνομα Manic Subsidal, η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τον βασικό τραγουδιστή και κιθαρίστα ρυθμού Bryan "Dexter" Holland, τον lead κιθαρίστα Kevin "Noodles" Wasserman και τον μπασίστα Todd Morse. Κατά τη διάρκεια της 39χρονης καριέρας τους, οι Offspring έχουν κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ και έχουν επίσης βιώσει μια σειρά από αλλαγές στη σύνθεση, κυρίως με τον ντράμερ τους. Ο μακροβιότερος ντράμερ τους ήταν ο Ron Welty, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ James Lilja το 1987 και έμεινε στους Offspring για 16 χρόνια. Ο Welty αντικαταστάθηκε από τον Atom Willard το 2003, ο οποίος αντικαταστάθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα από τον Pete Parada, ο οποίος παρέμεινε ως ντράμερ για τους Offspring μέχρι το 2021. Gregory "Greg K." Ο Kriesel (ένας από τους συνιδρυτές των Offspring) ήταν ο μπασίστας τους μέχρι το 2018, όταν απολύθηκε από το συγκρότημα λόγω επιχειρηματικών διαφορών[3], αφήνοντας έτσι τον Holland ως το μοναδικό εναπομείναν αρχικό μέλος. Ο Kriesel αντικαταστάθηκε από τον Todd Morse των H2O, ο οποίος ήταν ο περιοδεύων κιθαρίστας των Offspring από το 2009.

Οι Offspring αποδίδονται συχνά - μαζί με άλλα πανκ συγκροτήματα από την Καλιφόρνια, Green Day, NOFX, Bad Religion και Rancid - για την αναβίωση του mainstream ενδιαφέροντος για το punk rock στη δεκαετία του 1990. Έχουν πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τους ένα από τα συγκροτήματα πανκ ροκ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

Αφού πέτυχαν να κερδίσουν τοπικούς οπαδούς με τις πρώτες τους κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ τους το 1989 και του μόνο βινυλίου EP Baghdad (1991), οι Offspring υπέγραψαν με την ανεξάρτητη δισκογραφική Epitaph Records και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ: Ignition (1992) και Smash (1994). ). Το Smash, το οποίο περιείχε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος "Come Out and Play", ώθησε το πανκ ροκ στο mainstream και κατέχει τη διάκριση ως ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη δισκογραφική, πουλώντας πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η επιτυχία του Smash τράβηξε την προσοχή μεγάλων δισκογραφικών, συμπεριλαμβανομένης της Columbia Records, με την οποία οι The Offspring υπέγραψαν το 1996. το πρώτο τους άλμπουμ για την εταιρεία, Ixnay on the Hombre (1997), δεν ταίριαξε με την επιτυχία του προκατόχου του, αλλά έλαβε ευνοϊκές κριτικές και χρυσές και πλατινένιες πιστοποιήσεις RIAA. Το πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος Americana (1998) ανέκτησε το προηγούμενο επίπεδο δημοτικότητάς του, λαμβάνοντας υποστήριξη από το MTV και το ραδιόφωνο και πουλώντας πάνω από πέντε εκατομμύρια  στις ΗΠΑ. Οι Offspring έκτοτε κυκλοφόρησαν άλλα πέντε άλμπουμ: Conspiracy of One (2000); Splinter (2003); Rise and Fall, Rage and Grace (2008); Days Go By (2012); και Let the Bad Times Roll (2021).

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url