Δισκοθήκη: Blackbyrds τζαζ και ρυδμ εντ μπλουζ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Blackbyrds είναι ένα αμερικανικό rhythm and blues και jazz-funk fusion γκρουπ, που δημιουργήθηκε στην Ουάσιγκτον, D.C., το 1973 και αναμορφώθηκε το 2012 από τον Keith Killgo.

Το γκρουπ εμπνεύστηκε από τον τρομπετίστα Donald Byrd και συμμετείχαν μερικοί από τους φοιτητές  στο Πανεπιστήμιο Howard: Kevin Toney (πλήκτρα), Keith Killgo (φωνητικά, ντραμς), Joe Hall (μπάσο), Allan Barnes (σαξόφωνο, κλαρίνο) και Barney Perry (κιθάρα). Ο Orville Saunders (κιθάρα) και ο Jay Jones (φλάουτο, σαξόφωνο) ενώθηκαν αργότερα. Στο "Rock Creek Park" και στο "Happy Music", ο Merry Clayton τους ακολούθησε στα φωνητικά. Υπέγραψαν στη Fantasy Records το 1973. Η επιτυχία τους "Walking in Rhythm" του 1975 έλαβε υποψηφιότητα για Grammy και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέχρι τον Μάιο του 1975. Αργότερα τιμήθηκε με χρυσό δίσκο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url