Δισκοθήκη: Sinead O'Connor είχε την ιδιαιτερότητα της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Shuhada' Sadaqat  (προηγουμένως Magda Davitt, γεννημένη ως Sinéad Marie Bernadette O'Connor στις 8 Δεκεμβρίου 1966) πέθανε στις 26 ιουλίου 2023, ήταν Ιρλανδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός. Το ντεμπούτο της άλμπουμ, The Lion and the Cobra, κυκλοφόρησε το 1987 και μπήκε σε διεθνή charts. Το δεύτερο άλμπουμ της, I Do Not Want What I Haven't Got έλαβε λαμπερές κριτικές κατά την κυκλοφορία και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της, πουλώντας πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.Το κύριο σινγκλ του, "Nothing Compares 2 U" (γραμμένο από τον Prince), ονομάστηκε το νούμερο ένα παγκόσμιο σινγκλ το 1990 από τα Μουσικά Βραβεία Billboard.

Έχει κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ: του 1992 το Am I Not Your Girl? και το Universal Mother του 1994 έγιναν χρυσά στο Ηνωμένο Βασίλειο, Το Faith and Courage του 2000 έγινε χρυσό  στην Αυστραλία,  και το Throw Down Your Arms του 2005 έγινε χρυσό στην Ιρλανδία. Η δουλειά της περιλαμβάνει επίσης τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε φιλανθρωπικές συναυλίες συγκέντρωσης χρημάτων. Τα απομνημονεύματά της, το 2021, «Memorings» ήταν best seller.

Σε όλη τη διάρκεια της μουσικής της σταδιοδρομίας ήταν ασύστολα ειλικρινής για το πνευματικό της ταξίδι, τον ακτιβισμό, τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις, καθώς και για τους αγώνες της για τα τραύματα και την ψυχική της υγεία.

Το 1999 χειροτονήθηκε ιερέας από τη Λατινική Εκκλησία της Τριεντίνης, μια αίρεση που δεν αναγνωρίζεται από την κυρίαρχη Καθολική Εκκλησία Μιλάει με συνέπεια για θέματα που σχετίζονται με την κακοποίηση παιδιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αντιρατσισμό, την οργανωμένη θρησκεία και τα δικαιώματα των γυναικών. Το 2017, η O'Connor άλλαξε το όνομά της σε Magda Davitt. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ το 2018, το άλλαξε σε Shuhada' Sadaqat. Ωστόσο, συνέχισε να ηχογραφεί και να παίζει με το γενέθλιο όνομά της.

Video Url

 

Video Url