Δισκοθήκη: Ariana Grande από τα νεανικά είδωλα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Ariana Grande-Butera γεννημένη στις 26 Ιουνίου 1993) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Το φωνητικό της εύρος τεσσάρων οκτάβων έχει λάβει την αποδοχή των κριτικών και η προσωπική της ζωή έχει γίνει αντικείμενο ευρείας προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε όλη την καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Grammy, ενός Brit Award, ενός Bambi Award, δύο Billboard Music Awards, τρία American Music Awards, εννέα MTV Video Music Awards και 30 World Records Guinness.

Video Url

 

Η Grande ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα σε ηλικία 15 ετών στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ του 2008 13. Έγινε γνωστή παίζοντας την Cat Valentine στην τηλεοπτική σειρά Nickelodeon Victorious (2010–2013) και Sam & Cat (2013–2014). Η Grande υπέγραψε συμβόλαιο με τη Republic Records το 2011 αφού στελέχη της δισκογραφικής είδαν βίντεο στο YouTube με διασκευές τραγουδιών της. Το ντεμπούτο άλμπουμ της ποπ και R&B της δεκαετίας του 1950, επηρεασμένο από το doo-wop,  Yours Truly (2013), ήταν στην κορυφή του αμερικανικού Billboard 200, ενώ το βασικό σινγκλ του, "The Way", έφτασε στην πρώτη δεκάδα του αμερικανικού Billboard Hot 100. 

Συνέχισε να εξερευνά την ποπ και την R&B στο δεύτερο και τρίτο στούντιο άλμπουμ της, My Everything (2014) και Dangerous Woman (2016). Το My Everything πέτυχε παγκόσμια επιτυχία με τα σινγκλ του "Problem", "Break Free" και "Bang Bang", ενώ το Dangerous Woman έγινε το πρώτο από τα τέσσερα συνεχόμενα νούμερο ένα άλμπουμ της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσωπικοί εμπειρίεςς επηρέασαν το τέταρτο και το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της, το Sweetener (2018) και το Thank U, Next (2019), Το Sweetener κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Ποπ Φωνητικό Άλμπουμ και το Thank U, Next  προτάθηκε για το άλμπουμ της χρονιάς. Τα σινγκλ "Thank U, Next", "7 Rings" και "Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored" έκαναν τη Grande την πρώτη σόλο καλλιτέχνη που κατέχει τις τρεις πρώτες θέσεις στο Hot 100 ταυτόχρονα . Οι συνεργασίες της το 2020 "Stuck with U" με τον Justin Bieber και "Rain on Me" με τη Lady Gaga τη βοήθησαν να σπάσει το ρεκόρ για τα περισσότερα νούμερο ένα ντεμπούτο στο Hot 100, το τελευταίο κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη ερμηνεία ποπ ντουέτο/ομάδα.  Το 2021, συνεργάστηκε με τον  Weeknd στο remix του "Save Your Tears", κερδίζοντας το έκτο νούμερο ένα σινγκλ των ΗΠΑ.

Συχνά θεωρείται ως σύμβολο της ποπ , η Grande είναι  από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. έχει πουλήσει περισσότερους από 85 έως 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και όλα τα στούντιο άλμπουμ της έχουν πιστοποιηθεί ως πλατινένια. Μεταξύ των ρεκόρ της στο Billboard chart, είναι η πρώτη καλλιτέχνις που έχει πέντε νούμερο ένα ντεμπούτο, η πρώτη και μοναδική σόλο καλλιτέχνις που έκανε τρία νούμερο ένα ντεμπούτο σε ένα ημερολογιακό έτος Η Grande συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα του Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (2016 και 2019) και στο Forbes Celebrity 100 (2019–2020). Η Grande ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς (2018), η μεγαλύτερη ποπ σταρ του 2019 και η πιο επιτυχημένη γυναίκα καλλιτέχνης που έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του 2010 από το Billboard. Επιπλέον, το Rolling Stone την τοποθέτησε στη λίστα με τους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών (2023). Εκτός από τη μουσική της καριέρα, έχει συνεργαστεί με πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και υποστηρικτές για τα δικαιώματα των ζώων, την ψυχική υγεία και την ισότητα των φύλων, των φυλών και των LGBT. Η Grande έχει μεγάλους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγινε η γυναίκα με τους περισσότερους followers στο Instagram το 2019 και έχει πάνω από 350 εκατομμύρια ακόλουθους από το 2023.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url