Δισκοθήκη: Gladys Knight and The Pips Σόουλ στις καλές στιγμές της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Gladys Knight & the Pips ήταν ένα αμερικάνικο οικογενειακό συγκρότημα R&B, soul και funk από την Ατλάντα της Τζόρτζια, το οποίο παρέμεινε ενεργό στα μουσικά charts και στην πίστα ερμηνείας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Video Url

 

Ξεκινώντας ως απλά The Pips το 1952, που προήλθε από το ψευδώνυμο ενός ξαδέλφου, τα ιδρυτικά μέλη ήταν η Gladys Knight, ο αδελφός Merald "Bubba" Knight, η αδελφή Brenda Knight και οι ξαδέρφες Eleanor Guest και William Guest. Μετά από μερικά χρόνια παρουσίας σε σόου ταλέντων, το συγκρότημα υπέγραψε με την Brunswick Records το 1957, ηχογραφώντας μερικά σινγκλ που δεν μπήκαν στο chart. Η Brenda Knight και η Eleanor Guest τελικά αποχώρησαν από το γκρουπ και αντικαταστάθηκαν από έναν άλλο ξάδερφο, τον Edward Patten, και έναν μη συγγενή, τον Langston George το 1959. Αυτή η σύνθεση παρήγαγε το πρώτο επιτυχημένο σινγκλ του γκρουπ, "Every Beat of My Heart". Μετά την κυκλοφορία του σινγκλ σε τρεις διαφορετικές δισκογραφικές, άλλαξαν το όνομά τους σε Gladys Knight & the Pips το 1961. Ο Langston George έφυγε την ίδια χρονιά και η Gladys Knight έφυγε το 1962 για να δημιουργήσει οικογένεια με τον μουσικό Jimmy Newman. Η Knight επανήλθε το 1964 και αυτή η σύνθεση συνεχίστηκε μέχρι τη διάλυση του γκρουπ το 1989.

Το συγκρότημα έφτασε στην εμπορική επιτυχία αφού υπέγραψε με τη Motown Records το 1966. Μετά από ενάμιση χρόνο, το γκρουπ ηχογράφησε την πρώτη επιτυχημένη έκδοση του "I Heard It Through the Grapevine" το 1967, η οποία οδήγησε σε πολλά σινγκλ για την Motown στην  Soul Records ετικέτα, συμπεριλαμβανομένων των "Nitty Gritty", "Friendship Train", "If I Were Your Woman", "I Don't Want to Do Wrong" και το βραβευμένο με Grammy "Neither One of Us (Wants to Be the First to Say Goodbye )", πριν φύγουν από τη δισκογραφική για την Buddah Records το 1973. Στην Buddah ηχογράφησαν τις επιτυχίες "Best Thing That Ever Happened to Me", "I've Got to Use My Imagination", "I Feel a Song (In My Heart )» και το βραβευμένο με Grammy και νούμερο ένα επιτυχημένο σινγκλ τους, «Midnight Train to Georgia». Το 1974, ηχογράφησαν το soundtrack της επιτυχημένης ταινίας Claudine με τον παραγωγό Curtis Mayfield, η οποία περιελάμβανε τα τραγούδια "On and On", "The Makings of You" και "Make Yours a Happy Home". Οι συμβατικές δυσκολίες με τις δισκογραφικές τους ανάγκασαν το συγκρότημα να ηχογραφήσει παράπλευρα έργα από το 1977 μέχρι το 1980 όταν υπέγραψαν με την Columbia Records. Αργότερα οι επιτυχίες περιλάμβαναν τα "Landlord", "Save the Overtime (For Me)" και το βραβευμένο με Grammy σινγκλ "Love Overboard". Το 1989, το γκρουπ διαλύθηκε με τους Pips να αποσύρονται και τον Knight να ξεκινά μια επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Οι Gladys Knight & the Pips είναι πολλαπλοί νικητές των βραβείων Grammy και της Αμερικανικής Μουσικής και έχουν εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Vocal Group Hall of Fame το 1996 και το 2001 αντίστοιχα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url