Δισκοθήκη: Foreigner αρκετές οι επιτυχίες τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Foreigner είναι ένα Βρετανοαμερικανικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε αρχικά στη Νέα Υόρκη το 1976 από τον βετεράνο Βρετανό κιθαρίστα και τραγουδοποιό Mick Jones και τον Βρετανό και πρώην μέλος των King Crimson Ian McDonald, μαζί με τον Αμερικανό τραγουδιστή Lou Gramm. Ο Τζόουνς βρήκε το όνομα του συγκροτήματος καθώς ο ίδιος, ο ΜακΝτόναλντ και ο Ντένις Έλιοτ ήταν Βρετανοί, ενώ ο Γκραμ, ο Αλ Γκρίνγουντ και ο Εντ Γκαγλιάρντι ήταν Αμερικανοί.

Το 1977 οι Foreigner κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το πρώτο από τα τέσσερα συνεχόμενα άλμπουμ που πιστοποιήθηκαν τουλάχιστον 5× πλατινένιο στις ΗΠΑ. Το Foreigner έφτασε στο Νο. 4 του αμερικανικού τσαρτ άλμπουμ και στο Top 10 στον Καναδά και την Αυστραλία, ενώ πέτυχε δύο Top 10 επιτυχίες στη Βόρεια Αμερική, το "Feels Like the First Time" και το "Cold as Ice". Η συνέχεια του 1978, Double Vision, ήταν ακόμη πιο επιτυχημένη και έφτασε στο Νο. 3 στη Βόρεια Αμερική με δύο σινγκλ, το "Hot Blooded" ένα Νο. 3 επιτυχία και στις δύο χώρες, και το ομώνυμο κομμάτι, ένα Νο. 2 στις ΗΠΑ και ένα Καναδικό Νο. 7. Το τρίτο άλμπουμ του Foreigner, Head Games (1979), πήγε στο Νο. 5 στη Βόρεια Αμερική, παράγοντας δύο σινγκλ στα Top 20, συμπεριλαμβανομένου του ομότιτλου κομματιού του.

Μειώνοντας σε κουαρτέτο την σύνθεση τους, το άλμπουμ τους 4 (1981) έφτασε στο Νο. 1 (για 10 εβδομάδες) στις ΗΠΑ και στο Νο. 2 στον Καναδά, ενώ έγινε το πρωτοποριακό άλμπουμ των Foreigner εκτός Βόρειας Αμερικής, φτάνοντας στο Top 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. και την Αυστραλία. Τρία από τα σινγκλ του 4 ήταν επιτυχίες: το "Urgent" έφτασε στο Νο. 1 στον Καναδά και στο νέο αμερικανικό τσαρτ Rock Tracks, ανέβηκε στο Νο. 4 στο US Hot 100 και έγινε η πρώτη τους επιτυχία στο Top 15 στη Γερμανία. Η μπαλάντα "Waiting for a Girl Like You" έφτασε στο Νο. 2 τόσο στις ΗΠΑ (για 10 εβδομάδες ρεκόρ) όσο και στον Καναδά, έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ Rock Tracks και έγινε η πρώτη τους επιτυχία στο Top 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. και το "Juke Box Hero" έφτασε στο Νο. 3 στο Rock Tracks chart και στο Top 30 στο Hot 100. Το 1982, οι Foreigner κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, Records, το οποίο έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το 1984, οι Foreigner είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στα σινγκλ, με την  μπαλάντα ύμνο "I Want to Know What Love Is", η οποία ήταν στην κορυφή των charts των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας, ενώ έφτασε στο Νο. 3 στη Γερμανία και στο Top 10 σε πολλές άλλες χώρες. . Το , Agent Provocateur, ήταν το πιο επιτυχημένο του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου έφτασε στο Νο. 1 και στην Αυστραλία όπου έφτασε στο Νο. 3, ενώ έγινε το Top 5 του ΗΠΑ και Καναδάς.

Μετά από ένα διάλειμμα, οι Foreigner κυκλοφόρησαν το Inside Information (1987), το οποίο παρά τη Νο. 6 επιτυχία των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, το "Say You Will" (το οποίο επίσης ανέβηκε στο Νο. 1 στο αμερικανικό τσαρτ Rock Tracks) και το Νο. 5 επιτυχία των ΗΠΑ. , το "I Don't Want to Live Without You" (το οποίο έφτασε επίσης στο Νο. 1 του αμερικανικού τσαρτ Adult Contemporary), είχε μεγάλη πτώση πωλήσεων, φτάνοντας μόνο στο Top 10 σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες με το Νο. 15 κορυφή στις ΗΠΑ. Τα πιο πρόσφατα άλμπουμ του συγκροτήματος, Unusual Heat (1991), χωρίς τον Gramm, ο οποίος αποχώρησε λόγω της στροφής του συγκροτήματος προς τη χρήση συνθεσάιζερ, Mr. Moonlight (1994), με τον Gramm πίσω στα φωνητικά και Can't Slow Down (2009) , για άλλη μια φορά χωρίς Gramm, δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. οι υψηλότερες θέσεις στα chart κατακτήθηκαν στη Γερμανία, όπου το τελευταίο άλμπουμ έφτασε στο Νο. 16. Οι Foreigner είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο όλων των εποχών με παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους, συμπεριλαμβανομένων 37,5 εκατομμυρίων στο ΗΠΑ. Ο ηγέτης Mick Jones είναι για πολλά χρόνια το μόνο ιδρυτικό μέλος που εξακολουθεί να συμμετέχει.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url