Δισκοθήκη: Daft Punk Από τους πρωτοπόρους στο είδος τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Daft Punk ήταν ένα γαλλικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής που δημιουργήθηκε το 1993 στο Παρίσι από τους Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo. Έφτασαν τη δημοτικότητά τους στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μέρος του κινήματος του γαλλικού house, συνδυάζοντας στοιχεία της house μουσικής με funk, disco, rock και pop. Κέρδισαν αναγνώριση και εμπορική επιτυχία και θεωρούνται ως μια από τις πιο επιδράσεις στη χορευτική μουσική.

Video Url

 

Ο Bangalter και ο Homem-Christo δημιούργησαν τους Daft Punk μετά τη διάλυση του indie rock συγκροτήματος Darlin' και άρχισαν να πειραματίζονται με drum machines και synthesisers. Το ντεμπούτο τους στούντιο άλμπουμ, Homework, κυκλοφόρησε από τη Virgin Records το 1997 με θετικές κριτικές, με την υποστήριξη των σινγκλ "Around the World" και "Da Funk". Από το 1999, οι Daft Punk κάλυπταν τα  πρόσωπα τους σαν ρομπότ για δημόσιες εμφανίσεις, με κράνη, ρούχα και γάντια για να συγκαλύψει την ταυτότητά τους. έκαναν ελάχιστες εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Διευθύνονταν από το 1996 έως το 2008 από τον Pedro Winter, επικεφαλής της Ed Banger Records.

Το δεύτερο άλμπουμ των Daft Punk, Discovery (2001), είχε περαιτέρω επιτυχία, με τα επιτυχημένα σινγκλ "One More Time", "Digital Love" και "Harder, Better, Faster, Stronger". Έγινε η βάση για μια ταινία κινουμένων σχεδίων, Interstella 5555, υπό την επίβλεψη του Ιάπωνα καλλιτέχνη Leiji Matsumoto. Το τρίτο άλμπουμ των Daft Punk, Human After All (2005), έλαβε μικτές κριτικές, αν και τα σινγκλ "Robot Rock" και "Technologic" σημείωσαν επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Daft Punk σκηνοθέτησαν μια avant-garde ταινία επιστημονικής φαντασίας, Electroma, που κυκλοφόρησε το 2006. Έκαναν περιοδεία το 2006 και το 2007 και κυκλοφόρησαν το ζωντανό άλμπουμ Alive 2007, το οποίο κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο ηλεκτρονικό/χορευτικό άλμπουμ. η περιοδεία πιστώνεται για τη διάδοση της χορευτικής μουσικής στη Βόρεια Αμερική. Οι Daft Punk συνέθεσαν τη μουσική για την ταινία του 2010 Tron: Legacy.

Το 2013, οι Daft Punk άφησαν τη Virgin για την Columbia Records και κυκλοφόρησαν το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ τους, Random Access Memories, με αναγνώριση. το βασικό σινγκλ, "Get Lucky", έφτασε στο top 10 στα charts 27 χωρών. Το Random Access Memories κέρδισε πέντε βραβεία Grammy το 2014, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς και του δίσκου της χρονιάς για το "Get Lucky". Το 2016, οι Daft Punk κέρδισαν το μοναδικό τους νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 με το "Starboy", μια συνεργασία με τον Weeknd. Το 2015, το Rolling Stone τους κατέταξε στο 12ο καλύτερο μουσικό δίδυμο όλων των εποχών. Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2021.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url