Δισκοθήκη: Primal Scream Από τους πολλούς συνεχιστές του ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Primal Scream είναι ένα σκωτσέζικο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε αρχικά το 1982 στη Γλασκώβη από τον Bobby Gillespie (φωνητικά) και τον Jim Beattie. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Gillespie, Andrew Innes (κιθάρα), Simone Butler (μπάσο) και Darrin Mooney (ντραμς). Ο Barrie Cadogan έχει περιοδεύσει και ηχογραφήσει με το συγκρότημα από το 2006 ως αντικαταστάτης του μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Robert "Throb" Young.

Video Url

 

Οι Primal Scream έπαιζαν ζωντανά από το 1982 έως το 1984, αλλά η καριέρα τους δεν απογειώθηκε έως ότου ο Gillespie εγκατέλειψε τη θέση του ως ντράμερ των The Jesus and Mary Chain. Το συγκρότημα αποτελούσε βασικό μέρος της indie pop σκηνής των μέσων της δεκαετίας του 1980, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από τον jangly ήχο του, λαμβάνοντας περισσότερες ψυχεδελικές και garage rock επιρροές, πριν ενσωματώσει ένα στοιχείο χορευτικής μουσικής στον ήχο του με το άλμπουμ του 1991 Screamadelica, το οποίο έκανε θραύση. τους στο mainstream. Το συγκρότημα συνέχισε να εξερευνά διαφορετικά στυλ στα επόμενα άλμπουμ, πειραματιζόμενοι με blues, trip hop και industrial rock. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, Chaosmosis, κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 2016.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url