Δισκοθήκη: St. Vincent από τις γυναίκες που ξεχωρίζουν στην μουσική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Anne Erin Clark (γεννημένη στις 28 Σεπτεμβρίου 1982), γνωστή επαγγελματικά ως St. Vincent, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και τραγουδοποιός. Η μουσική της διακρίνεται για τις πολύπλοκες διασκευές της χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα οργάνων. H St Vincent έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Grammy.

Video Url

 

Μεγαλωμένη στο Ντάλας, η St. Vincent ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα ως μέλος των Polyphonic Spree. Ήταν επίσης μέλος της περιοδεύουσας μπάντας του Sufjan Stevens πριν δημιουργήσει το δικό της συγκρότημα το 2006. Το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ της, Marry Me, κυκλοφόρησε το 2007. Ακολούθησαν τα Actor (2009) και Strange Mercy (2011). Το 2012, η St. Vincent κυκλοφόρησε το Love This Giant, ένα άλμπουμ που έγινε σε συνεργασία με τον David Byrne των Talking Heads. Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της, St. Vincent (2014), έλαβε ευρεία αναγνώριση από τους σύγχρονους κριτικούς. Το πέμπτο της άλμπουμ, Masseduction (2017), κυκλοφόρησε για περαιτέρω αναγνώριση. Το έκτο άλμπουμ του St. Vincent, Daddy's Home, κυκλοφόρησε το 2021.

Εκτός από τη μουσική, η St. Vincent έχει γράψει και σκηνοθετήσει ένα τμήμα στην ανθολογική ταινία τρόμου XX του 2017. Επίσης, συνέγραψε και πρωταγωνίστησε στην ψυχολογική ταινία θρίλερ The Nowhere Inn (2020).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url
Video Url

 

Video Url
Video Url

 

Video Url