Δισκοθήκη: Miley Cyrus ξεχώρισε στον 21ο αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Miley Ray Cyrus (γεννημένη ως Destiny Hope Cyrus στις 23 Νοεμβρίου 1992) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Η μουσική της εκτείνεται σε διάφορα στυλ και είδη, όπως ποπ, κάντρι, ροκ, χιπ χοπ και πειραματική μουσική. .

Video Url

 

Η Σάιρους, κόρη του τραγουδιστή της κάντρι μουσικής Μπίλι Ρέι Σάιρους, εμφανίστηκε ως είδωλο εφήβων ενώ απεικόνιζε τον ομώνυμο χαρακτήρα της τηλεοπτικής σειράς Χάνα Μοντάνα του Disney Channel (2006–2011). Ως Hannah Montana, πέτυχε δύο νούμερο ένα και τρία τοπ 5 soundtrack στο αμερικανικό Billboard 200,  Η δισκογραφία της Cyrus περιλαμβάνει τα νούμερο ένα άλμπουμ των ΗΠΑ Meet Miley Cyrus (2007), Breakout (2008) και Bangerz (2013).Το Plastic Hearts έγινε ο πιο αναγνωρισμένος δίσκος της Cyrus και η πρώτη της είσοδος στο Billboard Rock Chart, κάνοντας ντεμπούτο στην κορυφή του chart. Τα άλλα σινγκλ της περιλαμβάνουν τα τοπ 10 στις ΗΠΑ "See You Again", "7 Things", "The Climb", "Party in the U.S.A.", "Can't Be Tamed", "We Can't Stop", " Malibu", "Without You"; και το κορυφαίο «Wrecking Ball». Το 2020, η Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA) απένειμε την πιστοποίηση Diamond στο "Party in the U.S.A.", αναγνωρίζοντας πωλήσεις δέκα εκατομμυρίων για το σινγκλ.

Οι διακρίσεις σταδιοδρομίας της Cyrus περιλαμβάνουν το να μπει στη λίστα του Time 100 το 2008 και το 2014, να αναδειχθεί ως ο καλύτερος καλλιτέχνης του MTV για το 2013, να εμφανιστεί στο chart του Billboard's Greatest of All Time Artists το 2019 και να καταταχθεί ως η ένατη καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης του Billboard 200 όλων των εποχών.  Έχει λάβει τέσσερα World Music Awards, δύο Billboard Music Awards, τρία MTV Video Music Awards, δεκαεννέα Teen Choice Awards, ένα People's Choice Award και ένα GLAAD Media Award. Η Cyrus θεωρείται ως ένα από τα λίγα παραδείγματα επιτυχημένων παιδιών ηθοποιών που έγιναν τραγουδιστές. Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στην ταινία κινουμένων σχεδίων Bolt (2008) και στις ταινίες μεγάλου μήκους Hannah Montana: The Movie (2009), The Last Song (2010), LOL (2012) και So Undercover (2013). 

Video Url

 

Video Url