Δισκοθήκη: Flaming Lips με τον ταλαντούχο Wayne Coyne

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Flaming Lips είναι ένα αμερικανικό ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1983 στην Οκλαχόμα Σίτι της Οκλαχόμα. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Wayne Coyne (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Steven Drozd (κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, φωνητικά), Derek Brown (πλήκτρα, κιθάρες, κρουστά), Matt Duckworth Kirksey (ντραμς, κρουστά, πλήκτρα) και Nicholas Ley (κρουστά, ντραμς).

Το συγκρότημα ηχογράφησε πολλά άλμπουμ και EP σε μια indie δισκογραφική, Restless, τη δεκαετία του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αφού υπέγραψαν στην Warner Brothers, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τη Warner, Hit to Death in the Future Head (1992). Το άλμπουμ τους του 1993 Transmissions from the Satellite Heart περιελάμβανε το επιτυχημένο σινγκλ "She Don't Use Jelly" που πέρασε το συγκρότημα στο mainstream. Αργότερα κυκλοφόρησαν το The Soft Bulletin (1999), το οποίο ήταν το άλμπουμ της χρονιάς του περιοδικού NME, και ακολούθησε το γνωστό από τους κριτικούς Yoshimi Battles the Pink Robots (2002). Τον Φεβρουάριο του 2007, προτάθηκαν για ένα βραβείο BRIT για το "Best International Act". Το συγκρότημα έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένων δύο για την Καλύτερη Ροκ Ενόργανη Ερμηνεία. Τοποθετήθηκαν στη λίστα του περιοδικού Q με τα "50 Bands to See Before You Die" το 2002.

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5