Δισκοθήκη: Stone Roses Λίγα άλμπουμ με έντονη παρουσία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Stone Roses ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μάντσεστερ το 1983. Ένα από τα πρωτοποριακά γκρουπ του κινήματος των Madchester στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η κλασική και πιο σημαντική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Ian Brown, τον κιθαρίστα John Squire, τον μπασίστα Mani. και τον ντράμερ Reni.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, The Stone Roses, το 1989. Το άλμπουμ ήταν μια σημαντική επιτυχία για το συγκρότημα και κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών, πολλοί το θεωρούσαν ως ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά άλμπουμ που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ. Εκείνη τη στιγμή το συγκρότημα αποφάσισε να επωφεληθεί από την επιτυχία του υπογράφοντας σε μια μεγάλη εταιρεία. Η δισκογραφική τους τότε, Silvertone, δεν τους άφησε να βγουν από το συμβόλαιό τους, κάτι που οδήγησε σε μια μακρά δικαστική μάχη που κορυφώθηκε με το συγκρότημα να υπογράψει με την Geffen Records το 1991.

Οι Stone Roses κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, Second Coming, το 1994, το οποίο έλαβε μικτές κριτικές. Το συγκρότημα σύντομα διαλύθηκε μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας, η οποία ξεκίνησε με την αποχώρηση του Renis στις αρχές του 1995, ακολουθούμενη από τους Squire τον Απρίλιο του 1996. Ο Brown και ο Mani διέλυσαν τα απομεινάρια του γκρουπ τον Οκτώβριο του 1996 μετά την εμφάνισή τους στο Reading Festival.

Μετά από πολύ εντεινόμενες εικασίες μέσων ενημέρωσης, οι Stone Roses κάλεσαν μια συνέντευξη Τύπου στις 18 Οκτωβρίου 2011 για να ανακοινώσουν ότι το συγκρότημα είχε επανενωθεί και ότι θα πραγματοποιούσε μια παγκόσμια περιοδεία επανένωσης το 2012, συμπεριλαμβανομένων τριών συναυλιών στο Heaton Park του Μάντσεστερ.Τα σχέδια για την ηχογράφηση ενός τρίτου άλμπουμ στο μέλλον είχαν επίσης καταγραφεί, αλλά κυκλοφόρησαν μόνο δύο σινγκλ. Τον Ιούνιο του 2012, ο Chris Coghill, ο συγγραφέας μιας νέας ταινίας που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Stone Roses 1990 Spike Island, αποκάλυψε ότι το συγκρότημα "έχει τουλάχιστον τρία ή τέσσερα νέα κομμάτια ηχογραφημένα". Τον Ιούνιο του 2013, κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τη μεταρρύθμιση του συγκροτήματος σε σκηνοθεσία Shane Meadows και τίτλο The Stone Roses: Made of Stone.[9]

Το 2016, οι Stone Roses κυκλοφόρησαν το πρώτο τους νέο υλικό μετά από δύο δεκαετίες. Τα μέλη του συγκροτήματος συνέχισαν να περιοδεύουν μέχρι τον Ιούνιο του 2017, οπότε κρυπτικά σχόλια από τον Μπράουν έδειξαν ότι το συγκρότημα είχε ξαναχωρίσει, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα σε μια συνέντευξη του 2019 με τον Squire.

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5