Δισκοθήκη: Commodores το συγκρότημα του Lionel Richie

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Commodores είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα φανκ και σόουλ, το οποίο ήταν στο αποκορύφωμά τους στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τα μέλη του γκρουπ συναντήθηκαν ως επί το πλείστον πρωτοετείς στο Ινστιτούτο Tuskegee (τώρα Πανεπιστήμιο Tuskegee) το 1968, και υπέγραψαν με τη Motown τον Νοέμβριο του 1972, αφού πρώτα τραβήξαν τα βλέμματα του κοινού μαζί με τους  Jackson 5 ενώ ήταν σε περιοδεία.

Video Url

 

Η πιο επιτυχημένη περίοδος του γκρουπ ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ο Lionel Richie ήταν ο συν-τραγουδιστής. Τα μεγαλύτερα σινγκλ της μπάντας είναι μπαλάντες όπως "Easy", "Three Times a Lady" και "Nightshift"; και χορευτικά τραγούδια με επιρροή funk. συμπεριλαμβανομένων των "Brick House", "Fancy Dancer", "Lady (You Bring Me Up)" και "Too Hot ta Trot".

Οι Commodores εισήχθησαν στο Hall of Fame της Μουσικής της Αλαμπάμα και στο Hall of Fame των φωνητικών ομάδων. Το συγκρότημα έχει επίσης κερδίσει ένα βραβείο Grammy από εννέα υποψηφιότητες. Οι Commodores έχουν πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5