Δισκοθήκη: Journey με κορυφαίους μουσικούς

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Journey είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1973 από πρώην μέλη των Santana, Steve Miller Band και Frumious Bandersnatch. Το συγκρότημα αποτελείται σήμερα από τον κιθαρίστα/τραγουδιστή Neal Schon (το τελευταίο σταθερό αρχικό μέλος), τους keyboardists/τραγουδιστές Jonathan Cain και Jason Derlatka, τον ντράμερ/τραγουδιστή Deen Castronovo, τον μπασίστα Todd Jensen και τον βασικό τραγουδιστή Arnel Pineda.

Video Url

 

Οι Journey είχαν τη μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία μεταξύ 1978 και 1987, όταν ο Steve Perry ήταν ο βασικός τραγουδιστής. κυκλοφόρησαν μια σειρά από επιτυχημένα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του "Don't Stop Believin'" (1981), το οποίο το 2009 έγινε το κομμάτι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του iTunes μεταξύ των τραγουδιών που δεν κυκλοφόρησαν τον 21ο αιώνα. Το Escape, το έβδομο και πιο επιτυχημένο άλμπουμ των Journey, έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard 200 και έδωσε ένα άλλο από τα πιο δημοφιλή σινγκλ τους, το "Open Arms". Το επόμενο άλμπουμ του 1983, Frontiers, ήταν σχεδόν εξίσου επιτυχημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας στο νούμερο δύο και δημιουργώντας αρκετά επιτυχημένα σινγκλ. διεύρυνε την απήχηση του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφτασε στο νούμερο έξι στο UK Albums Chart. Οι Journey γνώρισαν μια επιτυχημένη επανένωση στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έχουν ανασυνταχθεί δύο φορές. πρώτα με τον Steve Augeri από το 1998 έως το 2006, στη συνέχεια με τον Arnel Pineda από το 2007 έως σήμερα.

Οι πωλήσεις οδήγησαν σε 25 χρυσά και πλατινένια άλμπουμ, επιπλέον του 15 φορές πλατινένιου RIAA άλμπουμ Greatest Hits του 1988. Είχαν 19 σινγκλ στο top-40 στις ΗΠΑ (το δεύτερο συγκρότημα  χωρίς νούμερο ένα σινγκλ πίσω από τους Electric Light Orchestra με 20), έξι από τα οποία έφτασαν στο top 10 του αμερικανικού chart και δύο από τα οποία έφτασαν στο νούμερο. ένα σε άλλα charts του Billboard και μια επιτυχία στο νούμερο έξι στο βρετανικό τσαρτ Singles στο "Don't Stop Believin". Το 2005, το "Don't Stop Believin" έφτασε στην τρίτη θέση στις λήψεις του iTunes. 

Σύμφωνα με την Recording Industry Association of America, οι Journey έχουν πουλήσει 48 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ, καθιστώντας τους την 25η μπάντα με τις περισσότερες πωλήσεις. Οι παγκόσμιες πωλήσεις τους έχουν φτάσει τα 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τα ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο όλων των εποχών. Μια δημοσκόπηση της USA Today το 2005 ονόμασε τους Journey το πέμπτο καλύτερο ροκ συγκρότημα των ΗΠΑ στην ιστορία. Τα τραγούδια τους  εξακολουθούν να παίζονται σε ροκ ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Οι Journey κατατάσσεται στην 96η θέση στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του VH1.

Οι Journey εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2017. Μεταξύ των εισακτέων περιλαμβάνονταν ο τραγουδιστής Steve Perry, ο κιθαρίστας Neal Schon, οι keyboardists Jonathan Cain και Gregg Rolie, ο μπασίστας Ross Valory και οι ντράμερ Aynsley Dunbar και Steve Smith.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5