Δισκοθήκη: Renaissance προοδευτικό ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Renaissance είναι ένα αγγλικό προοδευτικό ροκ συγκρότημα, γνωστότερο για την επιτυχία του 1978 στο τοπ 10 του Ηνωμένου Βασιλείου "Northern Lights" και κλασικά progressive rock όπως "Carpet of the Sun", "Mother Russia" και "Ashes Are Burning". Ανέπτυξαν έναν μοναδικό ήχο, συνδυάζοντας ένα γυναικείο πρωταγωνιστικό φωνητικό με μια συγχώνευση κλασικών, φολκ, ροκ και τζαζ επιρροών.

Video Url

 

Χαρακτηριστικά στοιχεία του αναγεννησιακού ήχου είναι το ευρύ φωνητικό εύρος της Annie Haslam, η εξέχουσα συνοδεία πιάνου, οι ορχηστρικές ενορχηστρώσεις, οι φωνητικές αρμονίες, η ακουστική κιθάρα, η κιθάρα μπάσο, το συνθεσάιζερ και η ευέλικτη δουλειά στα ντραμς. Το συγκρότημα δημιούργησε σημαντικούς οπαδούς στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970, και αυτή η περιοχή παραμένει η ισχυρότερη βάση θαυμαστών τους.

Η αρχική σύνθεση περιελάμβανε δύο πρώην μέλη των Yardbirds, τον Keith Relf και τον Jim McCarty, μαζί με τον John Hawken, τον Louis Cennamo και την αδερφή του Relf, ​​Jane Relf. Σκόπευαν να βάλουν «κάτι μαζί με περισσότερη κλασική επιρροή». Οι Renaissance γεννήθηκαν και το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα στούντιο άλμπουμ το 1969 και ένα άλλο το 1971. Στη συνέχεια, ο John Tout αντικατέστησε τον Hawken στα πλήκτρα, ακολουθούμενη από μια περίοδο μεγάλης ανανέωσης μουσικών μέχρι το "κλασικό line-up" των Annie Haslam, John Οι Tout, Michael Dunford, Jon Camp και Terry Sullivan , αν και κανένας από αυτούς δεν ήταν στο αρχικό συγκρότημα. Βοηθήθηκαν με τους στίχους σε πολλά τραγούδια από την Κορνουαλή ποιήτρια Betty Thatcher-Newsinger. Από το 1972 έως το 1979 οι Renaissance κυκλοφόρησαν επτά επιτυχημένα στούντιο άλμπουμ, 

Η δεκαετία του 1980 ήταν μια  εποχή, με αλλαγές μελών και δύο σχετικά αποτυχημένα στούντιο άλμπουμ, που οδήγησαν στη διάλυση το 1987. Δύο διαφορετικά παρακλάδια τους υπήρχαν ταυτόχρονα σε μια περίοδο στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το συγκρότημα επανασχηματίστηκε το 1998 για να ηχογραφήσει το Tuscany, το οποίο τελικά κυκλοφόρησε το 2001. όμως διαλύθηκαν ξανά τον επόμενο χρόνο.

 

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url