Δισκοθήκη: James Taylor τι ωραία παρουσία και τραγούδια

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο James Vernon Taylor (γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1948) είναι Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Έξι φορές νικητής του βραβείου Grammy, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Video Url

 

Ο Τέιλορ πέτυχε να γίνει γνωστός το 1970 με το Νο.3 σινγκλ "Fire and Rain" και είχε την πρώτη του Νο.1 επιτυχία το 1971 με την ηχογράφηση του "You've Got a Friend", που έγραψε η Carole King την ίδια χρονιά. Το άλμπουμ του Greatest Hits του 1976 έλαβε την πιστοποίηση Diamond και έχει πουλήσει 12 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Μετά το άλμπουμ του JT του 1977, έχει διατηρήσει ένα μεγάλο κοινό κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησε από το 1977 έως το 2007 πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Απολάμβανε μια αναζωπύρωση στην απόδοση των τσαρτ στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και της δεκαετίας του 2000, όταν ηχογράφησε μερικά από τα πιο βραβευμένα έργα του (συμπεριλαμβανομένων των Hourglass, October Road και Covers). Πέτυχε το πρώτο του νούμερο ένα άλμπουμ στις ΗΠΑ το 2015 με την ηχογράφηση του Before This World.

Ο Taylor είναι επίσης γνωστός για τις διασκευές του, όπως τα "How Sweet It Is (To Be Loved by You)" και "Handy Man", καθώς και πρωτότυπα όπως το "Sweet Baby James". Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Two-Lane Blacktop του Monte Hellman το 1971.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url