Δισκοθήκη: Twisted Sister το συγκρότημα του Dee Snider

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Twisted Sister ήταν ένα αμερικανικό συγκρότημα χέβι μέταλ με καταγωγή από το Χο-Χο-Κους του Νιου Τζέρσεϋ και αργότερα με βάση το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Τα πιο γνωστά τραγούδια τους περιλαμβάνουν τα "We're Not Gonna Take It" και "I Wanna Rock", τα οποία συνδέθηκαν με μουσικά βίντεο που διακρίθηκαν για την αίσθηση του χιούμορ τους.

Οι Twisted Sister εξελίχθηκαν από ένα συγκρότημα με το όνομα Silver Star και γνώρισαν αρκετές αλλαγές μελών πριν καταλήξουν στην κλασική σύνθεση των Jay Jay French (κιθάρες), Eddie "Fingers" Ojeda (κιθάρες), Dee Snider (κορυφαία φωνητικά), Mark "The Animal" Ο Mendoza (μπάσο) και ο A. J. Pero (τύμπανα) το 1982. Ήταν αυτή η σύνθεση που ηχογράφησε τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος. Τα δύο πρώτα άλμπουμ των Twisted Sister, Under the Blade (1982) και You Can't Stop Rock 'n' Roll (1983), έγιναν δεκτά από τους κριτικούς και κέρδισαν την underground δημοτικότητα του συγκροτήματος. Το συγκρότημα πέτυχε mainstream επιτυχία με το τρίτο του άλμπουμ, Stay Hungry (1984), και το σινγκλ του "We're Not Gonna Take It", το οποίο ήταν η μοναδική επιτυχία τους στο Top 40 στο Billboard Hot 100. Τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, Come Out και Το Play (1985) και το Love Is for Suckers (1987), δεν ταίριαξαν με την επιτυχία του Stay Hungry και οι Twisted Sister διαλύθηκε το 1988.

Το συγκρότημα επανενώθηκε για λίγο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 προτού αναμορφωθεί μόνιμα το 2003. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ακόμη άλμπουμ: Still Hungry (2004), μια επανηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ τους και το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, A Twisted Christmas (2006). Μετά τον θάνατο του Pero το 2015, το συγκρότημα ξεκίνησε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία και διαλύθηκε ξανά μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας το 2016.

Αν και οι Twisted Sister θεωρούνται συχνά ως glam metal λόγω της χρήσης του μακιγιάζ, ο Snider θεωρεί ότι ο όρος είναι ακατάλληλος. Οι Twisted Sister κατατάσσονται επίσης στο Νο. 73 μεταξύ των 100 μεγαλύτερων καλλιτεχνών του σκληρού ροκ του VH1.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url