Δισκοθήκη: Queens of the Stone Age μια ροκ μπάντα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Queens of the Stone Age (συνήθως συντομογραφία QOTSA) είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1996 στο Palm Desert της Καλιφόρνια. Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Josh Homme, ο οποίος ήταν το μόνο σταθερό μέλος σε πολλές αλλαγές στο line-up. Η τρέχουσα σύνθεση αποτελείται από τους Homme μαζί με τους Troy Van Leeuwen (κιθάρα, lap steel, keyboard, κρουστά, δεύτερα φωνητικά), Michael Shuman (μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά), Dean Fertita (πλήκτρα, κιθάρα, κρουστά, δεύτερα φωνητικά) , και Jon Theodore (τύμπανα, κρουστά). Το συγκρότημα έχει επίσης μια μεγάλη παρέα συντελεστών και συνεργατών. Οι Queens of the Stone Age είναι γνωστοί για τα μπλουζ, το Krautrock και το ύφος που επηρεάζεται από την electronica, προσανατολισμένη στο riff και ρυθμική σκληρή ροκ μουσική, σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά φωνητικά φαλτσέτο του Homme και τις ανορθόδοξες κλίμακες κιθάρας.

Video Url

 

Δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση του προηγούμενου συγκροτήματος Kyuss του Homme, το συγκρότημα προήλθε από τη μουσική σκηνή του Palm Desert. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους ηχογραφήθηκε με πρώην μέλη των Kyuss, Alfredo Hernández στα ντραμς και Homme σε όλα τα άλλα όργανα. Ο Nick Oliveri και ο Mark Lanegan προστέθηκαν ως πρόσθετοι τραγουδιστές για το Rated R, το οποίο ήταν εμπορικά και κριτικά επιτυχημένο, και παρουσίασαν το ξεκάθαρο σινγκλ τους "The Lost Art of Keeping a Secret". Το Songs for the Deaf κυκλοφόρησε το 2002 με παγκόσμια αναγνώριση και εμπορική επιτυχία, και παρουσίασε τον Dave Grohl στα ντραμς και συνεισφορές από τον Alain Johannes και τη Natasha Shneider. Μετά τις αποχωρήσεις του Oliveri και του Lanegan, ο Homme ήταν ο βασικός τραγουδιστής για το Lullabies to Paralyze του 2005 και το Era Vulgaris του 2007 με ηλεκτρονικές επιρροές.

Μετά από μερικά χρόνια αδράνειας, το ...Like Clockwork κυκλοφόρησε το 2013 και το Villains το 2017 με τον Mark Ronson ως παραγωγό του τελευταίου, και τα δύο απέσπασαν την αποδοχή των κριτικών.

Το συγκρότημα έχει προταθεί για βραβεία Grammy επτά φορές. τέσσερις φορές για την καλύτερη ερμηνεία χαρντ ροκ, δύο φορές για το καλύτερο ροκ άλμπουμ και μία για την καλύτερη απόδοση ροκ.

https://open.spotify.com/album/0PSTqZ8cInMb1Wr68Uqdwp

 

https://open.spotify.com/album/4w3NeXtywU398NYW4903rY

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url