Δισκοθήκη: Garbage Είναι καλή η Shirley Manson

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Garbage είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1993 στο Μάντισον του Ουισκόνσιν. Η σύνθεση του συγκροτήματος - που αποτελείται από τη Σκωτσέζα τραγουδίστρια Shirley Manson (φωνητικά) και τους Αμερικανούς μουσικούς Duke Erikson (κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα), Steve Marker (κιθάρα, πλήκτρα) και Butch Vig (τύμπανα, παραγωγή)- παρέμεινε αμετάβλητη από την ίδρυσή της. Και τα τέσσερα μέλη συμμετέχουν στη σύνθεση και την παραγωγική διαδικασία. Οι Garbage έχουν πουλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Video Url

 

Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος έγινε αποδεκτό από τους κριτικούς κατά την κυκλοφορία του, πουλώντας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα και κερδίζοντας διπλή πλατινένια πιστοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Συνοδεύτηκε από μια σειρά από ολοένα και πιο επιτυχημένα σινγκλ από το 1995 έως το 1996, συμπεριλαμβανομένων των "Stupid Girl" και "Only Happy When It Rains". Η επόμενη έκδοση 2.0, που κυκλοφόρησε το 1998 μετά από ένα χρόνο παραγωγής, ήταν εξίσου επιτυχημένη, κατακτώντας την κορυφή του UK Albums Chart και έλαβε δύο υποψηφιότητες για βραβεία Grammy. Ο Garbage ακολούθησε αυτό ερμηνεύοντας και συμπαραγωγή του θεματικού τραγουδιού στη δέκατη ένατη ταινία του James Bond The World Is Not Enough (1999).

Το τρίτο άλμπουμ των Garbage, Beautiful Garbage, έγινε επίσης γνωστό από τους κριτικούς, αλλά απέτυχε να ανταποκριθεί στην εμπορική επιτυχία των προκατόχων του. Οι Garbage διαλύθηκαν αθόρυβα εν μέσω της προβληματικής παραγωγής του τέταρτου άλμπουμ τους Bleed Like Me, αλλά ανασυγκροτήθηκαν για να ολοκληρώσουν το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2005 και έφτασε στο νούμερο τέσσερα στην καριέρα του στις Η.Π.Α. Το συγκρότημα διέκοψε την περιοδεία συναυλιών του Bleed Like Me και ανακοίνωσε μια απροσδιόριστη παύση, τονίζοντας ότι δεν είχαν χωρίσει αλλά μάλλον ήθελαν να επιδιώξουν χωριστά ενδιαφέροντα. Το διάλειμμα διακόπηκε για λίγο το 2007, όταν το συγκρότημα ηχογράφησε νέα κομμάτια για το άλμπουμ των μεγαλύτερων επιτυχιών του Absolute Garbage. Το συγκρότημα επανενώθηκε το 2011 και κυκλοφόρησε μόνος του το άλμπουμ του 2012 Not Your Kind of People στη δική του δισκογραφική Stunvolume με θετικές κριτικές. Το επόμενο άλμπουμ τους, Strange Little Birds, ακολούθησε το 2016. Το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, No Gods No Masters, κυκλοφόρησε το 2021.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5