Δισκοθήκη: Mamas and The Papas ωραία φωνητικά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Mamas & the Papas ήταν ένα folk rock φωνητικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, το οποίο ηχογράφησε και εμφανίστηκε από το 1965 έως το 1968. Το γκρουπ ήταν μια καθοριστική δύναμη στη μουσική σκηνή της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αμερικανούς John Phillips, Cass Elliot και Michelle Phillips και τον Καναδό Denny Doherty. Ο ήχος τους βασίστηκε σε φωνητικές αρμονίες που διασκεύασε ο John Phillips,[2] ο τραγουδοποιός, μουσικός και αρχηγός του γκρουπ, ο οποίος προσάρμοσε το folk στο νέο στυλ μπιτ των αρχών της δεκαετίας του 1960.

Video Url

 

Οι Mamas & the Papas κυκλοφόρησαν πέντε στούντιο άλμπουμ και 17 σινγκλ σε διάστημα τεσσάρων ετών, έξι από τα οποία μπήκαν στο top 10 του Billboard και έχουν πουλήσει σχεδόν 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998 για τη συνεισφορά του στη μουσική βιομηχανία.Το συγκρότημα επανενώθηκε για λίγο για να ηχογραφήσει το άλμπουμ People Like Us το 1971, αλλά είχε σταματήσει τις περιοδείες και τις εμφανίσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σινγκλ τους περιλαμβάνουν τα "California Dreamin'", "Monday, Monday" και "Dedicated to the One I Love".

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url