Δισκοθήκη: Devo για τους νοσταλγούς των 80's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Devo  είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Akron του Οχάιο, που δημιουργήθηκε το 1973. Η κλασική σύνθεση τους αποτελούνταν από δύο σετ αδερφών, τους Mothersbaughs (Mark and Bob) και τους Casales (Gerald). και ο Μπομπ), μαζί με τον Άλαν Μάγιερς. Το συγκρότημα είχε μία Νο. 14 επιτυχία στο Billboard το 1980 με το σινγκλ "Whip It", το τραγούδι που έδωσε στο συγκρότημα mainstream δημοτικότητα.

Video Url

 

Η μουσική και η οπτική παρουσίαση των Devo (συμπεριλαμβανομένων σκηνικών παραστάσεων και κοστουμιών) συνδυάζουν θέματα κιτς επιστημονικής φαντασίας, νεκρό σουρεαλιστικό χιούμορ και σατιρικά σατιρικά κοινωνικά σχόλια. Ο συνονόματος του συγκροτήματος, η αυθόρμητη κοινωνική θεωρία της «απεξέλιξης», ήταν μια αναπόσπαστη ιδέα στην πρώιμη δουλειά τους, η οποία σημαδεύτηκε από το πειραματικό και παράφωνο έντεχνο πανκ που συνδύαζε τη ροκ μουσική με την ηλεκτρονική. Η παραγωγή τους τη δεκαετία του 1980 αγκάλιασε τη synth-pop και ένα πιο mainstream, λιγότερο εννοιολογικό στυλ, αν και το σατιρικό και ιδιόρρυθμο χιούμορ του συγκροτήματος παρέμεινε ανέπαφο. Η μουσική τους έχει αποδειχτεί επιρροή στα επόμενα κινήματα, ιδιαίτερα σε καλλιτέχνες new wave, industrial και alternative rock. Οι Devo (με πολύ ενθουσιασμό ο Gerald Casale) ήταν επίσης πρωτοπόροι στη μορφή του μουσικού βίντεο.

Τα άλμπουμ τους που επιλ΄γουμε δεν υπάρχουν στο Spotify

 

    Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!

 

    Freedom of Choice