Δισκοθήκη: Beyoncé η φύση την προίκισε με πολλά χαρίσματα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Beyoncé Giselle Knowles-Carter ( γεννημένη στις 4 Σεπτεμβρίου 1981) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Η καλλιτεχνία και τα φωνητικά της Beyoncé την έχουν κάνει τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το NPR. Η επιτυχία της την οδήγησε στο να γίνει πολιτιστικό σύμβολο και να της χαρίσει το παρατσούκλι «Queen Bey».

Η Beyoncé έπαιξε σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού ως παιδί. Έγινε διάσημη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μέλος του συγκροτήματος της R&B Destiny's Child, ενός από τα κοριτσίστικα γκρουπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Dangerously in Love (2003), το οποίο περιλάμβανε τα σινγκλ του αμερικανικού Billboard Hot 100 "Crazy in Love" και "Baby Boy". Μετά τη διάλυση των Destiny's Child το 2006, η Beyoncé κυκλοφόρησε το δεύτερο σόλο άλμπουμ της, B'Day, το οποίο περιείχε τα σινγκλ "Irreplaceable" και "Beautiful Liar". Η Beyoncé έπαιξε επίσης σε πολλές ταινίες όπως The Pink Panther (2006), Dreamgirls (2006), Obsessed (2009) και The Lion King (2019). Ο γάμος της με τον Jay-Z και η ερμηνεία της στον ρόλο της Etta James  (2008) επηρέασαν το τρίτο της άλμπουμ, I Am... Sasha Fierce (2008), το οποίο κέρδισε έξι βραβεία Grammy το 2010. Αυτό δημιούργησε το επιτυχημένο σινγκλ "If I Were a Boy", "Single Ladies" και "Halo". Αφού χώρισε επαγγελματικά από τον μάνατζερ και πατέρα της Μάθιου Νόουλς το 2010, κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ 4 της μουσικής το 2011.

Η Beyoncé πέτυχε αργότερα παγκόσμια αναγνώριση για τα ηχητικά πειραματικά οπτικά άλμπουμ της, Beyoncé (2013) και Lemonade (2016), το τελευταίο από τα οποία ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο του 2016 και το πιο αναγνωρισμένο άλμπουμ της καριέρας της, εξερευνώντας θέματα απιστίας, φεμινισμού. , γυναικεία. Το 2018 κυκλοφόρησε το Everything Is Love, ένα άλμπουμ συνεργασίας με τον σύζυγό της, Jay-Z, ως Carters. Ως διακεκριμένη καλλιτέχνις, η Beyoncé βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100 με τα remix του "Perfect" του Ed Sheeran το 2017 και του "Savage" της Megan Thee Stallion το 2020. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε τη μουσική ταινία Black Is King με συνοδευτικό οπτικό άλμπουμ, με επαίνους από τους κριτικούς. Το 2022, η Beyoncé έλαβε περαιτέρω αναγνώριση από τους κριτικούς για το έβδομο στούντιο άλμπουμ της Renaissance, το οποίο πειραματίστηκε με τη μουσική disco και house και απέτισε φόρο τιμής στην LGBTQ+ κουλτούρα της μπάλας. Κέρδισε το πρώτο της σόλο νούμερο ένα από το 2008 με το βασικό σινγκλ του άλμπουμ, "Break My Soul", με το Renaissance να είναι το πρώτο σόλο στούντιο άλμπουμ της από το 2016.

Είναι μία από τις καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, έχοντας πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.  Είναι η πρώτη σόλο καλλιτέχνης που έκανε το πρώτο της ντεμπούτο επτά στούντιο άλμπουμ στο νούμερο ένα στο Billboard 200. Οι διακρίσεις της Beyoncé περιλαμβάνουν 28 βραβεία Grammy, 26 MTV Video Music Awards (συμπεριλαμβανομένου του Michael Jackson Video Vanguard Award το 2014), 24 NAACP Image Awards, 31 BET Awards και 17 Soul Train Music Awards. όλα αυτά είναι περισσότερα από κάθε άλλο τραγουδιστή. Το 2014, το Billboard την ονόμασε τη μαύρη μουσικό με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, ενώ το 2020 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Time με τις 100 γυναίκες που καθόρισαν τον περασμένο αιώνα.

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url