Δισκοθήκη: Blondie με την μοναδική Debbie Harry

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Blondie είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που συνιδρύθηκε από την τραγουδίστρια Debbie Harry και τον κιθαρίστα Chris Stein. Το συγκρότημα ήταν πρωτοπόρος στην αμερικανική σκηνή του new wave στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στη Νέα Υόρκη. Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους περιείχαν έντονα στοιχεία πανκ και new wave, και παρόλο που είχαν μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, οι Blondie θεωρούνταν ως underground συγκρότημα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την κυκλοφορία των Parallel Lines το 1978. Τα επόμενα πέντε χρόνια, το συγκρότημα πέτυχε αρκετά επιτυχημένα σινγκλ συμπεριλαμβανομένων των "Heart of Glass", "Call Me", "Atomic", "The Tide Is High" και "Rapture". Το συγκρότημα έγινε γνωστό για την εκλεκτική του μίξη μουσικών στυλ, ενσωματώνοντας επίσης στοιχεία ντίσκο, ποπ, ρέγκε και πρώιμης ραπ μουσικής.

Video Url

 

Οι Blondie διαλύθηκαν μετά την κυκλοφορία του έκτου στούντιο άλμπουμ τους, The Hunter, το 1982. Η Debbie Harry συνέχισε να ακολουθεί μια σόλο καριέρα με ποικίλα αποτελέσματα αφού πήρε μερικά χρόνια άδεια για να φροντίσει τον σύντροφό της Chris Stein, ο οποίος διαγνώστηκε με πέμφιγα, ένα σπάνιο αυτοάνοσο ασθένεια του δέρματος. Το συγκρότημα επανασχηματίστηκε το 1997, σημειώνοντας ανανεωμένη επιτυχία και το έκτο νούμερο ένα σινγκλ τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με το "Maria" το 1999, ακριβώς 20 χρόνια μετά το πρώτο τους σινγκλ Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο ("Heart of Glass").

Το συγκρότημα περιόδευσε και εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια και εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006. Οι Blondie έχουν πουλήσει περίπου 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ακόμα ενεργοί. Το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Pollinator, κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 2017.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url