Δισκοθήκη: Pulp, είχαν το δικό τους ύφος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Pulp είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σέφιλντ το 1978. Η πιο γνωστή σύνθεση από την ακμή τους (1992–1997) αποτελούνταν από τους Jarvis Cocker (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Russell Senior (κιθάρα, βιολί), Candida Doyle ( πλήκτρα), Nick Banks (ντραμς, κρουστά), Steve Mackey (μπάσο) και Mark Webber (κιθάρα, πλήκτρα).

Video Url

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα πάλευε να βρει επιτυχία, αλλά κέρδισε εξέχουσα θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με την κυκλοφορία των άλμπουμ His 'n' Hers το 1994 και ιδιαίτερα το Different Class το 1995, που έφτασε στην πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διάγραμμα άλμπουμ. Το άλμπουμ δημιούργησε 4 τοπ 10 σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των "Common People" και "Sorted for E's & Wizz", τα οποία έφτασαν στη δεύτερη θέση στο UK Singles Chart. Το μουσικό ύφος των Pulp κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποτελούνταν από ποπ-ροκ επηρεασμένο από ντίσκο σε συνδυασμό με αναφορές στη βρετανική κουλτούρα στους στίχους τους με τη μορφή ενός ύφους «drame νιπτήρα κουζίνας». Ο Κόκερ και το συγκρότημα έγιναν απρόθυμοι πρωταγωνιστές του κινήματος Britpop[4] και προτάθηκαν για το Μουσικό Βραβείο Mercury το 1994 για το His 'n' Hers. κέρδισαν το βραβείο το 1996 για το Different Class και προτάθηκαν ξανά το 1998 για το This Is Hardcore. Οι Pulp πρωτοστάτησαν στο Pyramid Stage του Φεστιβάλ Glastonbury δύο φορές και θεωρήθηκαν μεταξύ των "μεγάλων τεσσάρων" της Britpop, μαζί με τους Oasis, Blur και Suede.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το We Love Life το 2001 και στη συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα μιας δεκαετίας, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια δίσκους. Οι Pulp επανενώθηκαν και έπαιξαν ξανά ζωντανά το 2011, στο Isle of Wight Festival, στο Reading και στο Leeds Festival, στο Pohoda, στο Sziget Festival, στο Primavera Sound, στο Exit Festival και στο Wireless Festival. Στη συνέχεια προστέθηκαν στο πρόγραμμά τους ορισμένες επιπλέον ημερομηνίες συναυλιών. Τον Ιανουάριο του 2013, οι Pulp κυκλοφόρησαν το "After You", Ήταν η πρώτη single κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το "Bad Cover Version" το 2002. Στις 9 Μαρτίου 2014, οι Pulp και ο σκηνοθέτης Florian Habicht έκαναν πρεμιέρα το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ Pulp: A Film about Life, Death & Supermarkets στο SXSW Music and Film Festival στο Austin, Texas . Η ταινία παίχτηκε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και  στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2014. Είναι η πρώτη ταινία για τους Pulp (και το Sheffield) που έχει γυριστεί σε συνεργασία με το συγκρότημα. Το συγκρότημα έμεινε για άλλη μια φορά σε παύση μετά από αυτό, αλλά το 2022, ο Cocker ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα θα επανενωθεί για δεύτερη φορά για να παίξει μια σειρά παραστάσεων το 2023.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url