Δισκοθήκη: Blind Faith μοναδικό σούπερ γκρουπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Blind Faith ήταν ένα αγγλικό supergroup με τους Steve Winwood, Eric Clapton, Ginger Baker και Ric Grech. Ο μουσικός Τύπος τους περίμενε με ανυπομονησία να ακολουθήσει την επιτυχία καθενός από τα πρώην συγκροτήματα του μέλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συγκροτήματος Cream των Clapton και Baker και του Traffic του πρώην γκρουπ των Winwood, αλλά χώρισαν μετά από λίγους μήνες, παράγοντας μόνο ένα άλμπουμ και ένα τρίμηνο. μακρά καλοκαιρινή περιοδεία.

Video Url

 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με άτυπο jamming από τους Clapton και Winwood στις αρχές του 1969 μετά τη διάλυση των Cream and Traffic. Ο Μπέικερ συμμετείχε μαζί τους στις πρόβες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα. Ο Grech έγινε το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος Family τον Μάιο και άρχισαν να ηχογραφούν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Προκάλεσε διαμάχη για την παρουσίαση μιας φωτογραφίας ενός τόπλες 11χρονου κοριτσιού στο μπροστινό εξώφυλλο και κυκλοφόρησε με διαφορετικό εξώφυλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη συναυλία των Blind Faith ήταν στις 7 Ιουνίου μπροστά σε περίπου 100.000 θαυμαστές στο Hyde Park του Λονδίνου, αλλά θεώρησαν ότι δεν είχαν κάνει αρκετές πρόβες και ήταν απροετοίμαστοι. Στη συνέχεια έπαιξαν συναυλίες στη Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ, αλλά η έλλειψη υλικού στο ζωντανό σετ τους οδήγησε να παίξουν παλιά τραγούδια Cream και Traffic που ευχαρίστησε το κοινό αλλά απογοήτευσε το συγκρότημα. Ο Κλάπτον απομονώθηκε ολοένα και περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιοδείας, προτιμώντας να περάσει χρόνο με τους Delaney & Bonnie, και οι Blind Faith διαλύθηκαν αμέσως μετά την τελευταία τους παράσταση. Ο Κλάπτον και ο Γουίνγουντ απόλαυσαν και οι δύο τη μουσική που έπαιξαν μαζί στον περιορισμένο χρόνο του γκρουπ και έκτοτε έχουν συνεργαστεί σε πολλές περιοδείες παίζοντας υλικό Blind Faith.

 

Video Url