Δισκοθήκη: Scorpions, αγαπητοί σε πολλά μέρη του πλανήτη

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Scorpions είναι ένα γερμανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1965 στο Αννόβερο από τον Rudolf Schenker. Από την ίδρυση του συγκροτήματος, το μουσικό του στυλ κυμαινόταν από hard rock, heavy metal και glam metal έως soft rock.Η σύνθεση από το 1978 έως το 1992 ήταν η πιο επιτυχημένη ενσάρκωση του γκρουπ και περιελάμβανε τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (ρυθμική κιθάρα), Matthias Jabs (πρωταγωνιστική κιθάρα), Francis Buchholz (μπάσο) και Herman Rarebell (ντραμς). Το μόνο συνεχές μέλος του συγκροτήματος ήταν ο Schenker, αν και ο Meine έχει εμφανιστεί σε όλα τα στούντιο άλμπουμ των Scorpions, ενώ ο Jabs είναι σταθερό μέλος από το 1978 και ο μπασίστας Paweł Mąciwoda και ο ντράμερ Mikkey Dee είναι στο συγκρότημα από το 2003 και το 2016 αντίστοιχα. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με τον κιθαρίστα Uli Jon Roth (ο οποίος αντικατέστησε τον μικρότερο αδερφό του Schenker Michael) μέρος της σύνθεσης, η μουσική των Scorpions ορίστηκε ως hard rock. Μετά την αποχώρηση του Roth το 1978, ο Schenker και ο Meine κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του γκρουπ, δίνοντάς τους σχεδόν όλη τη δύναμη να συνθέσουν μουσική και να γράψουν στίχους. Ο Matthias Jabs εντάχθηκε το 1978 και με το μελωδικό ροκ που έπαιζε και την επιρροή του παραγωγού Dieter Dierks στο συγκρότημα, οι Scorpions άλλαξαν τον ήχο τους σε μελωδικό heavy metal αναμεμειγμένο με λυρικές «power rock μπαλάντες», κάτι που είναι εμφανές στο άλμπουμ Lovedrive ( 1979), που ξεκίνησε την εξέλιξη του ήχου του συγκροτήματος, με ηχογράφηση που αναπτύχθηκε αργότερα σε αρκετά από τα άλμπουμ τους. Ο Michael Schenker έπαιξε επίσης στο άλμπουμ Lovedrive. Την επόμενη δεκαετία, το συγκρότημα πέτυχε  σημαντική εμπορική επιτυχία με τα άλμπουμ Animal Magnetism (1980), Blackout (1982), Love at First Sting (1984), τη ζωντανή ηχογράφηση World Wide Live (1985) , Savage Amusement (1988), η συλλογή τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Best of Rockers 'n' Ballads (1989) και Crazy World (1990), όλα βραβευμένα με τουλάχιστον ένα πλατινένιο βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δεκατρία συνεχόμενα στούντιο άλμπουμ που ήταν στο top 10 της Γερμανίας, ένα εκ των οποίων έφτασε στο Νο. 1, καθώς και τρία συνεχόμενα άλμπουμ που ήταν στο top 10 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ, Rock Believer, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι Scorpions υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις hard rock και heavy metal.Μια από τις πιο αναγνωρισμένες επιτυχίες τους είναι το "Wind of Change" (από το Crazy World), ένας συμβολικός ύμνος των πολιτικών αλλαγών στην Ανατολική Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, και παραμένει ως ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο με πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα. Δύο από τα τραγούδια του ένατου στούντιο άλμπουμ τους Love at First Sting, "Rock You Like a Hurricane" και "Still Loving You", θεωρούνται ως μερικά από τα πιο επιδραστικά και δημοφιλή έργα, τόσο στη heavy metal μουσική όσο και στις ροκ μπαλάντες. ορίζεται ως «ροκ ύμνος» και «ένας αληθινός ύμνος αγάπης»

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url